• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.02.2018

18:21

IDEALNA PRILIKA! Na Sardiniji se prodaju KUĆE ZA JEDAN EVRO, da li verujete?

Zanimljivosti

IDEALNA PRILIKA! Na Sardiniji se prodaju KUĆE ZA JEDAN EVRO, da li verujete?

Podeli vest

Rukovodioci varošice Ololai na Sardiniji prodaju 200 starih kuća po ceni jednog kapućina. Uslov je da novi vlasnici u roku od tri godine renoviraju nekretnine

Vlasti italijanskog seoceta Ololai na Sardiniji prodaju kuće po ceni od jednog evra kako bi privukli nove meštane. Na prodaju je stavljeno 200 nekretnina, a jedini uslov je da novi vlasnici renoviraju zgrade i u njih ulože novac.

Istorijska imanja

Ideja o prodaji kuća potekla je od gradonačelnika Ololaija Efisija Arbaua. Prema njegovim rečima, populacija seoceta u planinskoj regiji Barbađa pala je u poslednjih 20 godina sa 2.250 na 1.300 stanovnika, a mnoge kuće ostale su napuštene. Pošto ne želi da Ololai postane grad duhova, pokrenuo je prošle godine akciju koja već daje rezultate.

Informer


- Kontaktirao sam vlasnike napuštenih starih kuća. Oni su pristali da uz nadoknadu prepuste ta imanja opštini. Radi se o 200 kuća koje smo ponudili tržištu uz početnu cenu od jedan evro - rekao je Arbaua.

"Gradovi duhovi" širom Italije
Ololai nije jedino malo mesto u Italiji koje izumire i iz kojeg se stanovništvo masovno iseljava u veće gradove. Takav trend prisutan je i na bogatijem severu države, poput seoceta Montijeri u Toskani ili mesta Patricija u regiji Lacio.


Političar je naveo da, ipak, postoje dva uslova na koje kupci moraju da pristanu da bi postali vlasnici nekretnine.


- Kupci potpisuju ugovor kojim se obavezuju da će u roku od tri godine renovirati kuće koje kupe. Prema našoj proceni, cena radova po kući iznosila bi oko 26.000 evra. Drugi uslov je da mogu da prodaju imanja tek pet godina nakon kupovine - objasnio je gradonačelnik.


Prema njegovim rečima, cilj cele akcije je obnova seoceta koje može mnogo toga da pruži.


Informer


- Ololai se nalazi u planinama. Ima divnu prirodu, ljude i hranu. More se nalazi na samo sat vremena vožnje odavde. Ovo je, po meni, sjajna ponuda. Već imamo mnogo zainteresovanih. Prodali smo oko desetak kuća. Dobili smo više od 120 poziva ljudi iz celog sveta koji se raspituju za kupovinu. U pitanju su stranci iz cele Evrope, ali i SAD i Australije - rekao je Arbaua.

Italijan prvi kupac

Iako se i stranci interesuju za imanja u Ololaiju, prvi kupac bio je Italijan Vito Kazula sa suprugom. Penzioner sa Sardinije kaže da je ranije često posećivao Ololai i da se oduševio kad je video oglas za prodaju kuća po ceni od evro. Novu nekretninu obnovio je za nekoliko meseci i svima koji žele mir preporučuje da se presele u živopisno seoce.


- Ovde možete voditi zdrav život u prirodi, bez stresa. Lokalci su divni. Stalno nas zovu na druženja - rekao je Kazula.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

А кад завршите са реновирањем..."звизну" Вам порез на некретнине ... да се "укаките" од муке ....!! Онда Ви, који купите, за пола евра - продате назад општини....!?... Па ови са Сардиније, "градски оци"...Ко да су завршили у наше... - "српске школе"...?! Тако су код нас у Војводини , продавали ШЕЋЕРАНЕ... за 3 Евра... - али само венчаним "кумовима"...!!

Ponuda Ucema

pre 6 godina

Ovo nije ponuda, ovo je ucena. Kupiću svih 200 kuća, da se bar 3 godine pravim važan, da imam 200 kuća u Italij. Nikad jeftinija zaj*bancija.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija