• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.02.2018

10:53

DŽEJMI OLIVER U DUGOVIMA! Čuveni kuvar zatvara restorane zbog minusa od  71,5 miliona funti!

Zanimljivosti

DŽEJMI OLIVER U DUGOVIMA! Čuveni kuvar zatvara restorane zbog minusa od 71,5 miliona funti!

Podeli vest

Lanac restorana u vlasništvu poznatog kuvara Džejmija Olivera "Jamie’s Italian“ trenutno je u dugu čak 71,5 miliona funti

 Kako navode britanski mediji, jedan od najpoznatijih kuvara na svetu osoblju duguje 2,2 miliona funti, a prošle godine je poslovao u gubitku od 10 miliona.

Osim nekoliko miliona za "sitna" dugovanja, kreditorima, poreskoj upravi, vlasnicima prostora i dobavljačima Džejmi duguje 41,3 miliona funti.

Inače, Džejmi je u petak objavio da zatvara 12 restorana širom Velike Britanije zbog "rekonstrukcije" kompanije. Ukupno poseduje 25 restorana u Velikoj Britaniji i 28 u Americi.

Bogatstvo Džejmija Olivera se procenjuje na 150 miliona funti, a navodno je uložio tri miliona sopstvenog novca u ovaj posao.

Finansijski stručnjaci su pak, brzo predvideli ovakav krah – neinvestiranje, neatraktivne lokacije i visoki troškovi presudili su Džejmijevim restoranima.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 6 godina

Ima 150 miliona sopstvenog novca a uložio samo 3 miliona za nešto što je napravilo ovolike dugove... Očigledno mui je to i bio cilj. Ostalo su krediti koje banka teško da će da vidi.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija