• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/infomer.rs

08.03.2018

08:22

NASA UOČILA NEŠTO NEOBIČNO NA MARSU! O čemu se radi?

Zanimljivosti

NASA UOČILA NEŠTO NEOBIČNO NA MARSU! O čemu se radi?

Podeli vest

NASA je uočila gomile kamenja na Marsu koje podsećaju na strukture nastale u Velikoj Britaniji i u Evropi još od praistorijskih vremena

Blizu Severnog pola Crvene planete naučnici su identifikovali gomilu kamenja poređanu u skladan red u vidu štrafte. Ipak, NASA ne veruje da je reč o vanzemaljskim strukturama. 

 - Šta je moglo da oraganizuje kamenje u ovakve skladne strukture? Na Arktiku na Zemlji, stene su organizovane jednim posebnim procesom. Višestruko zamrzavanje i odmrzavanje tla može izbiti stene na površinu i organizovati ih u šipove, pruge ili čak krugove. Na Zemlji jedan od ovih temperaturnih ciklusa traje godinu dana, ali na Marsu može trajati mnogo duže -  navode iz NASA. 


Inače, svemirska agencija je ranije ove nedelje optužena za prikrivanje dokaza o vanzemaljskom životu na Marsu. 

Bari di Gregorio, istraživač sa Univerziteta u Bakingemu, otkrio je da je rover NASA pronašao tragove oblika života na Marsu, ali ih agencija namerno prikriva zbog straha da neće imati budžet za naredne misije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija