• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.05.2018

08:50

KENGURI MOGU DA BUDU AGRESIVNI! Turisti ih hrane šargarepom, a oni udaraju i grebu!

Zanimljivosti

KENGURI MOGU DA BUDU AGRESIVNI! Turisti ih hrane šargarepom, a oni udaraju i grebu!

Podeli vest

Kenguri koji se hrane šargarepom i drugim namirnicama koje nisu deo njihove uobičajene prehrane, napadaju turiste u Australiji kako bi došli do tih poslastica

Mnogi turisti, da bi napravili atraktivne selfije, ignorišu i natpise i stalna upozorenja vlasti da ne hrane kengure, prenosi BBC.

Lokalni zvaničnik Greg Pajper kaže da je neophodna hitna akcija kako bi se turisti edukovali. On upozorava da kenguri mogu biti slatki, ali i da su sposobni da nanesu ozbiljne povrede.

Ove životinje postaju zavisne o namirnicama koje su njima neobične, uključujući razno voće i povrće.


Čuvar u parku za životinje u Sidneju, Endru Dejli, kaže da ako kenguri vide šargarepu, a pre toga su im turisti stoputa dali to isto, onda će doći i uzeti šargarepu.

 - Pritom kenguri umeju da budu agresivni. Udaraju, grebu i mogu da nanesu ozbiljne povrede, posebno ako krenu prema hrani koju stvarno vole ili su od nje zavisni -  dodaje Dejli.

U poređenju s onim što kenguri inače jedu, šargarepa je puna šećera i oni je doživljavaju "kao čokoladu", objasnio je on.

Australijski mediji objavljuju mnogobrojne fotografije turista s modricama i ogrebotinama po rukama i licu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija