• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/infomer.rs

04.07.2018

12:41

(VIDEO) SVETLOST JE OBASJALA NEBO, A ONDA JE ODJEKNUO PRASAK! Na Zemlju se srušio NAJVEĆI METEOR U POSLEDNJE DVE DECENIJE!

Zanimljivosti

(VIDEO) SVETLOST JE OBASJALA NEBO, A ONDA JE ODJEKNUO PRASAK! Na Zemlju se srušio NAJVEĆI METEOR U POSLEDNJE DVE DECENIJE!

Podeli vest

U poslednjih dvadeset godina, ovo je ubedljivo najveći meteor koji je pao na američko tlo. Nakon što je utvrđena lokacija pada, tim naučnika pokušava da sakupi sve delove svemirske stene

Stanovnici Ošon Šors grada koji se nalazi u američkoj državi Vašington, primetili su u večernjim satima 7.marta blistavu svetlost koja je obasjala nebo, a potom je odjeknuo veliki prasak – toliko jak da je doslovno potresao automobil, piše Sijetl Tajms. 

NASA SAKRILA ISTINU: Nakon sletanja na Mesec ARMSTRONG POSLAO ŠOKANTNU PORUKU O VANZEMALJCIMA!

Mnogi su pomislili da je reč o svemirskom brodu ali je svakako jasno da je nešto došlo iz svemira, što je uznemirilo ljude. 

Na osnovu detaljne analize sa rada, naučnici su potvrdili da je svetlost koja se videla sa obale Britanske Kolumbije do severnog Oregona izazvana meteorom koji je udario u Zemlju. 



Nasin naučnik Mark Frajs zaključio je da je reo o meteoru veličine vozila za golf koji je pao i potonu u okean oko 25 kilometara od obale države Vašington. 
Procenjuje se da je oko dve tone fragmenata raspršeno po više od pola kilometra morskog dna, a delovi koji su preživeli pad mogu biti veliki poput cigle. 


'Ovo je moguće najveći zabelženi meteor u Sjedinjenim Američkim Državama u poslednjih 21 godinu', rekao je Fraj, te dodao da ako nađu preostale delove meteorske stene sledi sveobuhvatno istraživanje. 

Kako pišu američki mediji, naučnici će koristiti podmornice na daljinsko upravljanje za istraživanje područja i prikupljanje preostalih delova svemirske stene. 

Osim Nase, na projektu će učestvovati naučnici sa Univerziteta u Vašingtonu i Olympic Coast National Marine Sanctuary (agencija pod američkim Ministarstvom trgovine)


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija