• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Dejli mejl

02.08.2018

17:58

(VIDEO) REŠENA MISTERIJA BERMUDSKOG TROUGLA! Evo zbog čega su NESTAJALI BRODOVI I AVIONI!

Zanimljivosti

(VIDEO) REŠENA MISTERIJA BERMUDSKOG TROUGLA! Evo zbog čega su NESTAJALI BRODOVI I AVIONI!

Podeli vest

Trougao površine 700.000 kvadratnih metara privlači pažnju javnosti više od 100 godina

Britanski okeanografi su konačno završili svoje višegodišnje istraživanje Bermudskog trougla i utvrdili šta se krilo iza misterioznih nestanaka aviona i brodova u ovom području. Trougao površine 700.000 kvadratnih metara, koji se prostire između Floride, Portorika i Bermudskih ostrva, privlači pažnju javnosti više od 100 godina. U tom regionu nestalo je više desetina brodova, aviona i ljudi tokom prethodnog veka.

Od podvodnih piramida do vanzemaljskih baza, naučnici i teoričari zavere su tokom dugog niza godina pokušali da istraže zbog čega se događaju misteriozni nestanci u Bermudskom trouglu.

Istraživači kažu da je moguće da su za to odgovorni talasi veličine i do 30 metara. Stručnjaci sa Univerzita u Sauthemptonu veruju da se misterija može objasniti prirodnim fenomenom koji se zove "lažni talasi".


Istraživači su ponovo napravili čestice čudovišne vode za potrebe dokumentarca "Bermudski trougao Enigma". Ovi talasi su snažni i mogu biti veoma opasni. Naučnici često ove talase nazivaju "ekstremni olujni talasi".

Izradili su i model broda koji je nestao 1918. godine, a ta nesreća je odnela 300 života.

Brod je bio na putu od Bahia u Salvadoru za Baltimor kada je nestao 1918. godine, tokom Prvog svetskog rata. Olupina i tela putnika nikada nisu pronađeni.

Sajmon Boksal, naučnik koji se bavi okeanima i zemljom, kaže da u ovoj zloglasnoj oblasti postoje tri velike oluje, koje dolaze iz tri različita pravca i koje stavaraju savršene uslove za lažni talas. Boksal veruje da je to objašnjenje za nestanak ovog broda.

Međutim, drugi naučnik iz Australije veruje da je razlog za nestanak broda ljudska greška. On smatra da u ovom području nema natprirodnih pojava koje su inspirisale brojne teorije zavere.

On ističe da je broj nesreća koje su se ovde dogodile jednak broju nesreća bilo gde u svetu.

Tokom godina su se pojavile brojne teorije o ovoj oblasti, a Američka obalska straža naziva Bermudski trougao "mitskim geografskim područjem".

(VIDEO) OVO SAZNANJE SVE MENJA! Bermudski trougao 'progutao' 8.152 OSOBE, a sada se zna i KAKO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nepoznati

pre 5 godina

Talas od trideset metara obara avione? Britanci rekli,a mediji ce da odrade ostalo. Nikada ni jedan jedini trag nije pronadjen koji dokazuje da je neko stradao,ali je bilo zato prezivelih,samo kasnije su se vratili.Jedino smisleno je da su ulozili vreme i novac iz vojnih razloga.

Axax

pre 5 godina

Ako od nekoga prepišete članak barem izmenite gluposti koje je neko napisao. Jer 700000 kvm je manje od jednog kvkm.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17