• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: What if/Informer.rs

10.08.2018

12:54

(VIDEO) RAJSKI VRT: Kako bi izgledala Zemlja da na njoj nema ljudi?/

Zanimljivosti

(VIDEO) RAJSKI VRT: Kako bi izgledala Zemlja da na njoj nema ljudi?/

Podeli vest

Na Zemlji živi preko 7,6 milijardi ljudi, a taj broj svakodnevno se povećava. Uticaj koji imamo na planetu najlakše ćemo shvatiti ako se zapitamo "šta bi bilo kad nas ne bi bilo". Taj odgovor ponudila je stranica "What if"

Za par sekundi 

Kad bi svi ljudi odjednom nestali sa Zemlje, haos bi nastupio istog trena. Avioni bi padali, vozovi bi iskakali iz šina, automobili bez vozača. 
Za sat 

Nakon jednog sata počelo bi zamračenje širom sveta. Elektrane bi prestale da rade, piše Index.hr. 

Nakon jednog dana 

Sledećeg dana računari bi automatski isključili pogone u nuklearnim elektranama i tako bi se sprečila katastrofa. Svet bi ostao bez električne energije. 
Nakon tri dana 

Ulice bi bile pune životinja. 

Nakon 10 dana 

Za deset dana popustile bi sigurnosne mere u nuklearnim elektranama i pokrenule bi se lančane eksplozije, oslobađala bi se toksična radijacija širom planete. Životinje koje žive u pogođenim zonama bi uginule. 
Stoka i domaće životinje bi se povukle u planine. 

Nakon par godina 

Za nekoliko godina gradovi kakve danas poznajemo počeli bi da liče na tematske parkove. Radijacija bi se raščistila, a vegetacija bi počela da raste po ulicama i zgradama. Sve bi bilo prekriveno mahovinom. 
Nakon 30 godina 

Za 30 godina sateliti koje smo lansirali da istražuju svemir vratili bi se na Zemlju. Kuće i soliteri bi se urušavali. 

Nakon 40 godina 

Globalno zagrevanje nastavilo bi se još 40 godina posle ljudskog nestanka. 
Nakon 60 godina 

Za 60 godina morski život bi se oporavio. 

Nakon 150 godina 

Priorda bi se vratila u prirodno stanje. London bi postao močvara, u Vankuveru bi se iz snega i leda izdizali kosturi visokih zgrada, Las Vegas bi bio pustinja. 
Nakon 500 godina 

Nakon 500 godina šume bi postale zdravije nego što su bile u poslednjih 10.000 godina, a priroda bi izbrisala svaki trag ljudskog postojanja.

POGLEDAJTE VIDEO:





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija