• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92.net

12.08.2018

08:46

PAMETNIJA OD AJNŠTAJNA! Trogodišnjakinja ima IQ 171!

Zanimljivosti

PAMETNIJA OD AJNŠTAJNA! Trogodišnjakinja ima IQ 171!

Podeli vest

Ofelija Morgan-Dev proglašena je najpametnijim detetom u Velikoj Britaniji. Njen IQ je 171, dok je genijalac Albert Ajnštajn imao 160

Mala Ofelija izgovorila je prvu reč s osam meseci, a brzo je svladala brojeve, boje i abecedu. Njena majka Natali shvatila je da ima pametno dete, a stručnjaci su potvrdili da je devojčica iznad proseka.

Devojčica ima sećanja na događaje i kad je imala manje od godinu dana, što nije tipučno jer ljudi obično ne pamte pre treće godine. “Voli da sa mnom i tatom čita knjige, igra se sa brojevima i slovima na računaru. Jako je aktivna, uvek nešto radi i živahna je. Voli da se igra i sa svojim vršnjacima u parku. Ona je predivna devojčica, želim samo da bude zdrasva i srećna", rekla je njena mana za "Daily Mail".

Trogodišnjakinja je zahvaljujući visokom koeficijentu inteligencije, postala najmlađa članica Udruženja MENSA.

"Mnogi ljudi, uključujući mene, stidi se da slavi intelektualna dostignuća svoje dece. Shvatila sam da ne postoji razlika između roditelja koji slave sportske medalje svoje dece i Ofelija zaslužuje da bude hvaljena zbog toga što je izuzetno pametna", dodala je Natali.

Ophelia se nalazi vrhu u 0,03 odsto populacije uzimajući u obzir intelektualne sposobnosti. Ostvarila je bolji rezultat od jedanaestogodišnjeg Arnava Šarme i 1dvanaestogodišnjeg Raula Došija koji su do sada nosili titulu najpametnije dece Velike Britanije. Njihov IQ iznosi 162.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija