• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs /informer.rs

13.08.2018

09:24

(VIDEO) METEOR KOJI JE EKSPLODIRAO SNAGOM OD DVE KILOTONE nedavno je udario u Zemlju, a o njemu SVI ĆUTE!

Zanimljivosti

(VIDEO) METEOR KOJI JE EKSPLODIRAO SNAGOM OD DVE KILOTONE nedavno je udario u Zemlju, a o njemu SVI ĆUTE!

Podeli vest

Krajem jula, meteor koji je eksplodirao snagom nešto više od dve kilotone, pao je na Grenland u blizini američke vazdušne baze, ali niko od zvaničnika nije pominjao taj događaj u javnosti

Laboratorija NASA potvrdila je da je 25. jula, objekat neodređene veličine pao na Grenland, 43 kilometara severno od američke vazdušne baze Tulea, koja se uglavnom koristi za otkrivanje lansiranja raketa.

Direktor Projekta nuklearnih informacija za Federaciju američkih naučnika, Hans Kristensen, objavio je ovu vest na svom Tviter nalogu, ali Vazduhoplovstvo SAD nije prijavilo događaj.

Kristensen tvrdi da je zabrinjavajuće što ne postoji javno upozorenje vlade o incidentu, prenosi Njujork Post.


- Da je meteor ušao u atmosferu pod većim uglom, silina udarca bi bila znatno veća - objasnio je Kristensen.

Naučnik je podsetio na primer meteora koji je 15. februara 2013. godine pogodio oblast Čeljabinska u Rusiji. Taj meteor bio je veličine kuće, svetlji od Sunca i vidljiv sa skoro 100 kilometara udaljenosti.

Tada je oko 1.500 ljudi je pretrpelo povrede od stakla koje je popucalo usled udara meteora.

Nakon tog incidenata, osnovana je Međunarodna mreža za upozoravanje na asteroide, kako bi pomogla vladama u otkrivanju i pravovremenom reagovanju na objekte koji bi mogli da ugroze Zemlju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija