• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.08.2018

21:47

ZBOG VINA ZAVRŠILA U ZATVORU: U pritvoru provela tri dana zajedno sa četvorogodišnjom ćerkom

Zanimljivosti

ZBOG VINA ZAVRŠILA U ZATVORU: U pritvoru provela tri dana zajedno sa četvorogodišnjom ćerkom

Podeli vest

Zbog ispijanja jedne čaše vina na letu za Dubai, doktorka Eli Holman je uhapšena odmah nakon sletanja aviona, a u pritvoru je provela tri dana zajedno sa ćerkom Bibi

Četrdesetčetvorogodišnja Eli Holman je osam sati putovala avionom "Emirejts erlajnsa" koji je leteo iz Londona u Dubai, a nakon sletanja usledila je prava drama. 

Pre nego što je prošla kontrolu, Britanku je ispitivao imigracioni zvaničnik, a ubrzo je i privedena u policiju. 

Kako kaže, njena noćna mora je počela 13. jula kada ju je zvaničnik obavestio da je njena viza istekla i da će morati odmah da se vrati nazad u London. Kada je odbila da se vrati sa svojom četvorogodišnom ćerkom, upravo zbog dugačkog i napornog puta, usledilo je šokantno pitanje - da li je pila alkohol? 

- Kazala sam mu da sam tokom leta popila jednu čašu vina koju mi je besplatno dala stjuardesa u avionu. Rekli su mi da je posedovanje, ali i konzumiranje alkohola zločin u UAE - kazala je Eli za Mejl onlajn. 

Da stvar bude još gora, revoltirana zbog neprijatnog ponašanja osoblja, Eli je pokušala da svojom kamerom telefona zabeleži ovu scenu sa aerodroma, a ubrzo se pred njom zbog toga pojavila "armija" naoružanih policajaca.

Kako je objasnila u razgovoru, policija se pojavila upravo zbog njenog pokušaja snimanja telefonom jer se snimanje imigracionog zvaničnika i policije smatra krivičnim delom. 

Policija ju je odmah pritvorila u ćeliju, oduzevši joj lične stvari - telefon i pasoše. Takođe su joj izvadili krv, koja je bila poslata na analize kako bi se procenilo koliko alkohola ima u krvi. 

Eli i njena ćerka su pretrpele ogroman strah, s obzirom na to da su stražari komunicirali između sebe samo na arapskom, nisu imale hranu ni vodu, kao ni mogućnost da posete toalet. Spavale su na podu ćelije koja je bila "smrdljiva i bez vazduha".



Doktorka je zadržana u zatvoru tri dana zajedno sa četvorogodišnjom ćerkom Bibi, a ovo putovanje opisuje kao pravi užas. 

"Moja ćerka i ja smo bile veoma uplašene. Tri dana nismo mogle da spavamo", ispričala je ona i dodala da je analiza krvi pokazala da je imala 0,04 posto alkohola u krvi. 

Dok se sve ovo dešavalo, njena porodica nije ni znala da su one zarobljene. 

Kada su saznali, prijatelji su pokušali da nas posete, ali nikome nisu dali dozvolu. U jednom trenutku je moj suprug doleteo u Dubai. Ponašali su se prema nama kao da smo najveći kriminalci. Po njegovom dolasku mogle smo da izađemo iz pritvora, naravno, uz kauciju. Ćerka je uspela da se vrati u Englesku sa njim, dok sam ja morala da ostanem u Dubaiju - priča doktorka. 

"Moj pasoš je zaplenjen dok se slučaj ne reši, a rečeno mi je da će to trajati najmanje godinu dana. Zbog ove situacije smo bankrotirali. Preko 30.000 funti sam dala za advokate, troškove, morala sam da zatvorim zubnu ordinaciju. Sva naša ušteđevina nestala je preko noći. Ovo je veoma uticalo na celu našu porodicu. Ne razumem zašto 'Emirejts erlajns' služi alkohol, ako zna da će putnici proći kroz pakao?!", govori ogorčena žena.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran 52

pre 5 godina

Ako kad si našla pogrešnu zemlju da posetiš, što ne dođe u Srbiju, mogla si za tu lovu i ordinaciju da otvoriš, a dete nikad ne bi doživelo traume.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija