• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

15.08.2018

23:02

(VIDEO) ŠVAJCARCI SU SRBI, ŠOKIRALI SVE NOVČANICOM SA TRI PRSTA: Bankota od 200 franaka biće omiljena u našoj zemlji!

Zanimljivosti

(VIDEO) ŠVAJCARCI SU SRBI, ŠOKIRALI SVE NOVČANICOM SA TRI PRSTA: Bankota od 200 franaka biće omiljena u našoj zemlji!

Podeli vest

Na novoj švajcarskoj novčanici od 200 franaka stoji motiv sa podignuta tri prsta. To je raznesnelo građane iz BiH koji rade u ovoj zemlji pa se tim povodom oglasila Centralna banka

Tri prsta označavaju tri geometrijske ose - iks, ipsilon i zet", tvrde u toj ustanovi.

Ovo je usledilo posle prozivki na društvenim mrežama da je ovo srpski pozdrav i pitanja da li je ovo srpska novčanica.

NASA razvija robota koji će tražiti život na drugim planetama

So sieht die neue 200er-Note aus! Was hältst du vom neuen Design? ????
A post shared by 20 Minuten (@20min.ch) on Aug 15, 2018 at 1:59am PDT

Dodatno objašnjenje CBS je da tri prsta koja predstavljaju tri ose se nalaze ispred prikaza Velikog praska, a tri ose pokazuju pravac širenja materije.

(VIDEO) METEOR KOJI JE EKSPLODIRAO SNAGOM OD DVE KILOTONE nedavno je udario u Zemlju, a o njemu SVI ĆUTE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubo

pre 5 godina

I jos nesto oznacavaju ,obiljezavaju ,opominju ,....sem tri ose " iks ,ipsilon ,zet " tu je jos " u ime Oca i Sina i Svetog Duha " ....Amin

Lala iz Banata

pre 5 godina

У име Оца, Сина... И Духа Светог... - Амин...!!

Tihomir

pre 5 godina

Пукните србомрсци. Православље побеђује...

Švajc Arrac

pre 5 godina

Šta ”troprstaši” znaju o geometrijskoj osi i Big bengu? Srpska novčanica hahahahahaha.

8

pre 5 godina

Znala sam ,stvarno,da samo budala moze da veruje da su tttri i prsta"simbol poliickih mitinga na kojima se zelela pprobudii nacionalna i verska pripadnost anacionalnog gradjansva ,mnogo veceg i sireg simbolizma.

Istina

pre 5 godina

Još jedan dokaz, da autori ovakvih tekstova, a i mnogi drugi, pojma nemaju, sta je simbolika "tri prsta"? Simbolika tri raširena prsta je sve suprotno od srpskoga. Tri sastavljena prsta su srpski simbol. Da ne širim priču, jer objašnjenja ima na NET. Proguglajte malo. Videćete kako nacisti,.., pa Vuk Drašković, a mnoge neznalice i danas, mašu sa tri rasirene prsta. Još nešto: pronadjite šta je i ko je pevao i kada igrao "šotu".

thomas

pre 5 godina

Sada su i svajcarci srbi. Ceo svet. Papina Garda. Vidi im zakletvu. Drze tri prsta.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija