• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

07.12.2018

15:41

I BOGATI PLAČU: Cvetaju firme ZA POMOĆ novopečenim LOVATORIMA?!

Zanimljivosti

I BOGATI PLAČU: Cvetaju firme ZA POMOĆ novopečenim LOVATORIMA?!

Podeli vest

I bogati plaču - kaže jedna izreka, ali ljudi teško saosećaju sa imućnima. Pa ipak, da nije lako biti bogat dokazuje podatak da u Americi cvetaju firme kojima je cilj da pomognu novopečenim bogatašima da se naviknu na novi način života

Vlasnik jedne od firmi za pomoć bogatima dr Džim Grubman kaže da se bogataši susreću sa zavišću i da im je često potrebna pomoć kako bi izašli na kraj sa svakodnevnim problemima.

Jedan od njih je česta stigmatizacija bogate dece, pogotovo ako su jedina u društvu. Kad vidimo da se neko penje od radničke ili srednje klase ka klasi bogataša, mi mu najpre aplaudiramo, primećuje Grubman.

- Ali onda pomislimo kako ih je novac promenio i tada se umesto poštovanja rađa bes - kaže Grubman i savetuje bogate roditelje kako da vaspitavaju decu. - Veoma je važno da ova deca prihvate realnost i da se dobro osećaju u svojoj koži. Kad ih na igralištu vršnjaci začikuju "Ti si bogat", ne treba da poriču, već da jednostavno kažu "Ne mogu protiv toga". Deca, kakva god da su, ne treba da rastu postiđena, niti da se izvinjavaju zbog porodice u kojoj su rođena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija