• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Lazarević

09.12.2018

22:45

NAJTEŽEG ŠUMADINCA SAHRANJIVALI TRI DANA: Porodica danima čekala da se izradi sanduk, POKOJNIK JE IMAO 240 KILOGRAMA!

Zanimljivosti

NAJTEŽEG ŠUMADINCA SAHRANJIVALI TRI DANA: Porodica danima čekala da se izradi sanduk, POKOJNIK JE IMAO 240 KILOGRAMA!

Podeli vest

Porodica Nenada Stanojevića (56) puna tri dana čekala na poseban mrtvački sanduk po meri kako bi uspela da sahrani pokojnika teškog čak 240 kilograma. Iznosila ga šestorica snažnih muškaraca

Porodica Nenada Stanojevića (56) iz šumadijskog sela Brezovac kod Aranđelovca puna tri dana nije mogla da sahrani Nenada jer zbog svojih 240 kilograma nije stao ni u jedan mrtvački sanduk!

Verovatno najteži Srbin, koji je iza sebe ostavio ženu i dva sina, preminuo je iznenada u nedelju, 2. decembra. Na svu tugu i tragediju koja ih je zatekla, Stanojevići su se iste večeri suočili i sa krajnje bizarnim problemom - u Brezovcu i okolini nije bilo dovoljno velikog kovčega u koji bi mogao da se smesti pokojnik!

Izuzetan sportista

Zato su morali da naruče poseban, po meri, ali su na njega morali da čekaju do srede, 5. decembra. I mada je u ovom selu podno Venčaca običaj da sanduk sa pokojnikom iz kuće iznose četvorica, zbog Nenadove težine na običaje nije moglo previše da se misli. Iz porodičnog doma Stanojevića su ponela čak šestorica kršnih muškaraca, pa ni njima, kako priznaju, nije bilo lako.

Problem i s kolima

Šta da vam kažem, jedva se uvlačio u 'mercedes', koji je godinama vozio
Nebojša Stanojević, Nenadov brat

Nenadov brat Nebojša za Informer potvrđuje da su danima tražili odgovarajući kovčeg.

- Šta da vam kažem, jedva se uvlačio u 'mercedes', koji je godinama vozio. Imao je preko 200 kila, 240 poslednji put kad se merio. Ali verujte da je moj Nenad, i pored tolike kilaže, bio izuzetan sportista. Ma nije mu bilo ravna u nadvlačenju konopca! Eno tamo gomile zlatnih medalja koje je osvojio - priča Nebojša i kroz suze dodaje da ih život nije mazio još od malih nogu:

- Ostali smo rano bez oca, majka nam je bila seljanka sa tri razreda škole. Naterao nas je život da maltene još kao deca postanemo zreli ljudi. Nenad je bio veliki radnik, čestit, hranio je svoju porodicu i radio u "Parking službi" u Aranđelovcu.

Nenadova supruga Slavka ističe da je njen muž bio veoma pošten i dobar čovek.

240

KILOGRAMA JE IMAO NENAD STANOJEVIĆ (56)

- Bar mi se nije namučio... Brzo smo ga izgubili - kratko je izustila ona.

Samo reči hvale za njega

Komšije i prijatelji imaju samo reči hvale za Nenada, pa tako i njegov dugogodišnji drug Miroslav Vujanović.

- Kažu "o pokojniku sve najbolje", ali Nenad je bio takav da o njemu zaista čovek može samo najlepše da priča. Bio je dobar čovek, delija, sportista... Niko nije mogao da mu stane na crtu u nadvlačenju konopca, ima gomilu pehara. Bio je dobar prijatelj, prava ljudina. Išli smo zajedno u školu, zajedno se i oženili, žene su nam iz istog sela. Baš je velika tuga što nam ode - primetio je Vujanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maira

pre 5 godina

Dobar dan moj narod Hrvatske SVJEDOČANSTVO O NAČINU ZAHTJEVA ZA KUPNJU KUĆE IZ REALNE I GENUINE ZAJEDNIČKA TVRTKA POZIVA DAVID SMART LOAN COMPANY. Ja sam vrlo sretan danas i Bog blagoslovi DAVID SMART zajam društvo. , Moje ime je Margarida maria Ja sam iz grada Abrantesa u Portugalu U braku sam, tražila sam istinsku tvrtku za zajam u posljednjih 5 mjeseci, za kupnju kuće sve što sam dobio bio je hrpa prevara koji su me natjerali da im vjerujem i na kraju dana, oni su uzeli moj novac bez da daju ništa zauzvrat, sve moja nada je izgubljena, zbunjena sam i frustrirana, nikad nisam htjela imaju veze s kreditnim tvrtkama na internetu, pa sam otišao posuditi nešto novca od prijatelj, rekao sam joj sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći, to ona zna kreditna tvrtka koja mi može pomoći s bilo kojim iznosom kredita što mi je potrebno uz vrlo nisku kamatnu stopu od 2%, da je upravo dobila kredit od njih, ona me je uputila kako se prijaviti za zajam, jesam baš kao što mi je rekla, prijavio sam se s njima E-pošta: (davidsmartloancompany1@gmail.com) Nikada nisam vjerovao, ali pokušao sam i na moj najveće iznenađenje sam dobio zajam u roku od 24 sata, nisam mogao vjerovati, ja sam sretan i bogat i ja sam zahvalio Bogu da takav zajam takve tvrtke i dalje postoje na ovom prevare diljem mjesta, molim te savjetujem svima onima koji trebaju zajam (davidsmartloancompany1@gmail.com) oni nikada neće uspjeti, i vaš život će se promijeniti kao što je to učinio. Brzo se obratite Davidu pametnim ZAJMOVIMA Tvrtka danas i dobiti vaš kredit od njih, Bog blagoslovi David pametan zajam za svoju istinsku ponudu.  Pazite da se obratite Davidu pametnim zajmom za vaš kredit jer sam dobio svoje zajam uspješno iz ove tvrtke bez stresa.

Izbori 2024

Da li će tajkunska opozicija nastaviti divljanje? Nastavlja se rasprava o izboru predsednika parlamenta! Uživo
Izbori 2024

Da li će tajkunska opozicija nastaviti divljanje? Nastavlja se rasprava o izboru predsednika parlamenta!

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

19.03.2024

09:59

Vesti

Analiza publiciste Nikole Milovančeva ogolila pravu istinu: Vojvođanin poštuje svog suseda i njegovu veru!
Politika

Analiza publiciste Nikole Milovančeva ogolila pravu istinu: Vojvođanin poštuje svog suseda i njegovu veru!

Veliki deo javnosti su iznenadili objavljeni dubrovački istupi Dinka Gruhonjića, vanrednog profesora novosadskog univerziteta, koji su odisali neskrivenom mržnjom prema državi u kojoj se, došavši iz druge sredine, našao i nalazi svoje uhljebljenije, kao i patološkom mržnjom prema većinskom narodu u toj državi, i prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Možda toga iznenađenja ne bi bilo, da je naša javnost, na neke ranije izjave istog kreatora (ili zvučnika?), reagovala oštrije i kazala: dosta je sada, prešao si meru, ako ti ne valja ovde – put pod noge, tamo odakle si došao ili bilo gde drugde!

19.03.2024

09:45

TV

Putin pokidao na izbore, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom!
Live TV

Putin pokidao na izbore, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom!

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede!
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede!

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59