• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

30.12.2018

23:10

(VIDEO) ČUDO ISPOD MORA: TUNEL IZMEĐU NEMAČKE I DANSKE: Biće dug 19 km, imaće četiri drumske trake i dve železničke pruge!

Zanimljivosti

(VIDEO) ČUDO ISPOD MORA: TUNEL IZMEĐU NEMAČKE I DANSKE: Biće dug 19 km, imaće četiri drumske trake i dve železničke pruge!

Podeli vest

Tunel ispod mora koji će povezivati Dansku i Nemačku vredan je 8 milijardi evra

Nemačke vlasti odobrile su izgradnju podvodnog tunela za drumski i železnički promet, koji bi je povezivao s Danskom.

Tunel dužine 19 kilometara povezivaće nemačko ostrvo Fehmarn s danskim ostrvom Lolland. Imao bi četiri drumske trake i dve železničke pruge, a trebalo bi da bude dovršen 2024. godine.

Projekt izgradnje tunela predstavljen je 2013. godine, prošao je dva kruga javne rasprave, a njegovoj realizaciji protive se ekološki aktivisti.

Očekuje se da bi ugovor o izgradnji trebalo da bude potpisan za dve nedelje, a protivnici tunela mogu da ulože žalbu Federalnom upravnom sudu u Nemačkoj.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija