• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net/informer.rs

31.12.2018

08:35

(FOTO) I POSLE KAŽITE DA DEDA MRAZ NE POSTOJI! Vozač autobusa mesecima odvajao novac od plate za poklone svim putnicima

Zanimljivosti

(FOTO) I POSLE KAŽITE DA DEDA MRAZ NE POSTOJI! Vozač autobusa mesecima odvajao novac od plate za poklone svim putnicima

Podeli vest

Vozač iz Teksasa odvajao je po malo novca od svake plate poslednjih nekoliko meseci. Na kraju je, uz pomoć nekoliko roditelja koji su čuli šta planira da uradi, uspeo je da kupi video igrice, bicikl i još mnogo toga

Vozač školskog autobusa iz Teksasa Kurtis Dženkins očito zna pravo značenje Božića pa je svakom detetu koje vozi na svojoj liniji, kupio božićni poklon. Dan pre nego što su u osnovnoj školi "Lejk hajlands" počeli božićni praznici, Dženkins je napunio autobus poklonima za sve učenike koje je onda i zapakovao u ukrasni papir. 

"Svako dete je pitao što želi za Božić i svakome pojedinačno kupio poklon", napisali su iz škole na svojoj Fejsbuk stranici. Dodali su i da ova priča može svakome da posluži "podsetnik koliko dobrog postoji i da bi svi trebalo da streme ka tome da budu malo više poput Kurtisa". 

Njegova supruga Šenekija Dženkins rekla je novinarima portala NBC 5 da je Kurtis mesecima smišljao kako da napravi nešto posebno za decu. Prvo je mislio da mališane organizuje da međusobno razmene poklone, ali ga je ona upozorila da to "možda neće svako dete moći da priušti". On joj je odgovorio da pamti kako je biti dete koje ne dobije mnogo toga za Božić i zato je odlučio svakom detetu nešto da kupi.

 - Imao sam tetu koja bi kupila paket čarapa, zamotala ga i poklonila jedan paket svoj  -  ispričao je Dženkins za NBC 5. A kad ideš u školu i imaš rupu na čarapama, objasnio je, novi ti par čarapa mnogo znači. 



Poslednjih nekoliko meseci ovaj vozač autobusa odvajao je nešto novca od svake plate. Na kraju je, uz pomoć nekoliko roditelja koji su čuli šta planira, uspeo da kupi video igrice, bicikl pa čak i manje elektronske uređaje poput MP3 playera. 

Dečak Itan Ingl (11) je od Dženkinsa tako dobio par slušalica u svojoj omiljenoj boji, crvenoj. "Jako mi se sviđaju, odlične su", rekao je Itan za NBC 5, a priča iz škole je na Fejsbuk stranici skupila mnogo pozitivnih komentara od roditelja i drugih ljudi iz okruga. 

"Ova priča je divna iz nekoliko razloga", napisao je Rene Beri Barfut i dodao, da je u suzama kad razmišlja o plati vozača autobusa i čovjeku koji od takve plate uspe da odvoji tako, da svako dete zna da mu je posebno. 

A Dženkins, kako je rekao za NBC 5, samo želi svojim primjerom da pokaže kakvi možemo da budemo prema djeci. 

 - Iako na vožnju školskog autobusa ne gledam kao na posao, već kao na Božiju volju, ne spominjem deci veru. Kažem im da veruju u bilo šta, samo dok usput nekoga i vole - zaključio je Dženkins.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija