• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.03.2019

11:09

ZA NOŠENJE JAPANKI ČAK DO 2.500 EVRA! Italijani propisali kazne za turiste na letovanju

Zanimljivosti

ZA NOŠENJE JAPANKI ČAK DO 2.500 EVRA! Italijani propisali kazne za turiste na letovanju

Podeli vest

Kazne za nedolično ponašanje turista na plažama već nisu ništa novo. Na nekima su strogo zabranjeni seks, sunčanje u toplesu, pušenje, pa čak i uzimanje kamenčića i peska za uspomenu

Od ovog leta u gradiću Ćinkve Tere u Italiji kažnjavaće se i oni koji nose japanke, papuče i sandale.
Tamošnjim spasiocima se, kako navode, smučilo da spasavaju turiste koji neprikladno obuveni lutaju uskim stazama koje povezuju pet morskih sela.

Oni koji se ogluše o upozorenje biće suočeni sa kaznama od 50 do 2.500 evra.
- Problem je što ljudi ovde dođu vodeći se mišlju da su na obali mora, ali staze iznad sela su visoke poput planinskih - kaže Patricio Skarpelini, upravnik Nacionalnog parka Ćinkve Tere.

Foto: Shutterstock

Spasilački tim je zapravo tim volontera iz Italijanskog alpinističkog kluba, iz kojeg upozoravaju turiste da su ove staze nalik planinskim i da ne bi trebalo da njima šetaju u japankama, papučama i sličnoj obući.
Ćinkve Tere je inače popularna turistička atrakcija, koja privlači oko 2,8 miliona turista godišnje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija