• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

01.06.2019

18:40

(FOTO) SPECIJALITET KOJI JE PROSLAVIO LESKOVAC! Grad zamirisao na Dane mućkalice!

Zanimljivosti

(FOTO) SPECIJALITET KOJI JE PROSLAVIO LESKOVAC! Grad zamirisao na Dane mućkalice!

Podeli vest

Najbolji kuvari leskovačkih restorana i strukovnih škola u četvrtak su pokazali na delu svoje kulinarsko umeće u pripremi popularne mućkalice, specijaliteta koji je uz roštilj proslavio ovaj kraj

Promocija ovog pikantnog jela pre tri godine ustanovljena je kao manifestacija Dani leskovačke mućkalice, a organizatori - Turistička organizacija Leskovac, Visoka poslovna škola strukovnih studija uz podršku lokalne samouprave najavili su da će dogodine biti i takmičarskog duha.

Foto: Informer DN

DA LI JE BOLJI UKUS ILI MIRIS Posetioci nisu odoleli Danima mućkalice

Maštoviti kuvar "smućkao"

Prema urbanoj legendi, mućkalicu je pre pola veka prvi napravio čuveni majstor roštilja Miodrag Gligorijević, poznatiji kao Dragi Bure. Prema pričama njegovih još živih savremenika, Dragi Bure je "leskovačku mućkalicu" spremio za Josipa Broza Tita prilikom boravka predsednika ondašnje Jugoslavije u Kairu, a jelo je napravio od ostataka mesa sa roštilja. Specijalitet je, kažu, tako nastao sasvim slučajno, zahvaljujući mašti Dragog.

Opojni mirisi iz kazana u kojima su se krčkali meso i povrće mamili su prolaznike da se okupe u dvorištu Šop Đokićeve kuće, a na kraju su imali priliku da probaju ovu đakoniju, koja je, tvrde, najbolja kad se gotovi sa što više vrsta mesa.

Poklanjamo 5 haljina i 5 odela! INFORMER VAS OBLAČI ZA MATURSKI BAL!

Tanja Đorđević iz kabineta gradonačelnika Leskovca očekuje da će ova manifestacija sigurno uticati na razvoj turizma.

- Kao grad koji se visoko pozicionira u oblasti gastro-turizma, imamo obavezu da stalno smišljamo inovativne manifestacije u tu čast. Ukoliko je tačna tvrdnja da put do srca vodi preko stomaka, onda smo sigurni da je Leskovac našao put do svih naših turista - ocenila je Đorđevićeva, naglašavajući da Leskovac mora ljubomorno da čuva brendove i načine pripreme hrane, koji spadaju u nematerijalnu kulturnu baštinu.

Foto: Informer DN

TAZE Gostima su služene porcije direktno iz kazana 

ŠTA ĆEMO ZA VEČERU? Brusketi s pečenom paprikom!

Foto: Informer DN

NEMA TAJNE Najbolja je kad se sprema sa što više vrsta mesa

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija