• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

03.06.2019

10:28

(FOTO) JUGOM PREKO CELOG SVETA! RINA I NINO STIGLI DO INDIJE! Evo šta je sve obišao mladi avanturista iz Novog Bečeja

Zanimljivosti

(FOTO) JUGOM PREKO CELOG SVETA! RINA I NINO STIGLI DO INDIJE! Evo šta je sve obišao mladi avanturista iz Novog Bečeja

Podeli vest

Mladi avanturista, student Ninoslav Trajković (27) stigao je automobilom marke "jugo", starim tri decenije, iz rodnog Novog Bečeja do daleke prestonice Indije.

Do Nju Delhija u "jugiću", koga je iz milošte nazvao Rina, uspešno je prebrodio čak 9.500 kilometara za nešto manje od šest nedelja.
- Na zlatnoj sredini smo putovanja. Ostale su bezbedne, interesantne destinacije kao sto su Tajland i Australija - kaže za Informer Ninoslav Trajković.

Foto: Privatna arhiva

Papreni Mjanmar

S velikim olakšanjem, dodao je, nastavlja put, pošto je prošao kroz neprijatnosti u Mjanmaru.
- Prvobitno sam planirao da dođem do Bangkoka i da "jugića" tamo poklonim prijateljima, a da onda avionom odletim do Australije. Međutim, u Mjanmaru su mi tražili da platim 150 evra po danu, a trebalo mi je najmanje pet dana, pa sam se malo preračunao, i promenio sam plan. Tako Rina ostaje u Nju Delhiju kod prijatelja kog mi je pronašao naš ambasador Vladimir Marić. Po auto ću doći za otprilike tri i po meseca i vratiću ga kući - nastavlja Ninoslav.

Foto: Privatna arhiva

Tako će sa Rinom preći ne 12.000 kilometara, kao što je prvobitno planirao, već 18.000 kilometara!
Na putešestviju je prošao Bugarsku, Tursku, Iran i Pakistan i sa nama je podelio neke od utisaka sa tog dela putovanja.

Kroz Pakistan je imao stalnu policijsku pratnju, a nakon prvobitnog zaprepašćenja, bio je, kaže, oduševljen kada mu je objašnjeno da Pakistanci to rade zbog bezbednosti stranih turista, koji kroz ovu zemlju prolaze kao on avanturistički kolima, biciklima ili motorima.
- Pre dve godine talibani su ranili jednog Španca, koji je putovao na biciklu, tako da jedna od pakistanskih provincija koja se nalazi uz avganistansku granicu obezbeđeuje policijsku pratnju za avanturiste poput mene. Posle tog saznanja drugačije sam počeo da gledam na Pakistan - kaže Ninoslav.

Foto: Privatna arhiva

Imao je zanimljivo iskustvo i u Iranu, jer je kroz ovu islamsku zemlju prolazio u vreme meseca posta - ramazana. Međutim, kaže da mu je ljubazno objašnjeno da tokom dana u restoranima ne može da jede, ali kao turista može da kupi hranu.

Bez problema je obišao sve znamenitosti koje su ga zanimale u Teheranu, a mnogi Iranci, ali i stanovnici drugih zemalja gde je prošao sa Rinom želeli su da se fotografišu pored auta ili u samim kolima, kao pravoj atrakciji.

 

Častili ga punim rezervoarom

Foto: Privatna arhiva

Na ovom putu Ninoslav kaže da je imao veliku pomoć naših ambasada i konzulata u zemljama kroz koje je prolazio. Spava po hostelima ili u automobilu, a za hranu se snalazi na različite načine.
- Gorivo nije skupo, a na jednoj benzinskoj pumpi na izlazu iz Irana za Pakistan čak su mi besplatno napunili rezervoar - prepričava Ninoslav.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija