• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net/informer.rs

22.06.2019

15:31

(FOTO) MISTERIOZNA ŽIVOTINJA ŠOKIRALA NAUČNIKE: Ovo je neverovatno OTKRIĆE!

Zanimljivosti

(FOTO) MISTERIOZNA ŽIVOTINJA ŠOKIRALA NAUČNIKE: Ovo je neverovatno OTKRIĆE!

Podeli vest

Misteriozna životinja koja se slučajno našla u klopci zaintrigirala je naučnike koji od tada pokušavaju da otkriju sve o ovom noćnom predatoru. Ova životinja uhvaćena je na Korzici, a meštani ovog ostrva nazivaju je ghjattu volpe, odnosno mačka-lisica

Ova životinja ima status polu- legende u folkloru Korzike, jer su se pastiri plašili da im upravo ova životinja napada koze i ovce. Iako su naučnici prethodnih decenija bili na tragu ovoj životinji, ona je tek nedavno uhvaćena na Korzici.

(VIDEO) DRUIDI I PAGANI U STOUNHENDŽU RITUALIMA SLAVE SUNCE! Stotine ljudi okupilo se u čast letnje dugodnevice!

Naučnici veruju da su pronašli novu životinjsku vrstu.

 - Verujemo da je u pitanju divlja životinja za koju se zna, ali koja nikada nije naučno indentifikovana, jer je neprimetna i uglavnom aktivna samo noću  - objasnio je Pjer Benedet, glavni stručnjak za francuskog sekretarijata za lov i životnu sredinu.

 - Ovo je neverovatno otkriće -  dodao je.

Ova divlja mačka liči na lisicu zbog svoj gustog crvenkastog krzna sa crnim prugama po šapama i repu. Veća je od domaćih mačaka, ima oko 90 centimetara od glave do vrha repa. Ima razmaknute uši, kraće brkove i veće očnjake.

Takođe ima i gušće krzno od domaće mačke, koje je štiti od krpelja i buva.

Ove mačke žive u udaljenim krajevima Korzike gde "voda i biljke pružaju zaštitu od najvećeg predatora, Zlatnog orla (Suri orao)", kaže Antoni Ceći, takođe jedan od istraživača.

Nadaju se da će uskoro ova mačka biti prepoznata kao nova vrsta i da će biti stavljena pod zaštitu, prenosi Independent.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan12

pre 4 godine

Ma obican macor ugojeni.Ovakvog identicnog ima kum mog pasenoga, alkos obican.I pasa je alkos, za kladjenje uvek ima i za pivo, a letovanje svaja otplacuje na rate od mizerne plate medicinske sestre.Pitala mene za pozajmicu da niko ne zna, dao sam joj 100 evra, ne dam bre vise.Ovaj na alkohol potrosi 500 evra mesecno a mene pitaju kao da niko ne zna, satro, za 400.Ma mars bre

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija