• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

20.07.2019

13:58

ŽIVOTINJE NOSE TAJNE PORUKE! Šta znači kad vidite leptira, bubamaru, guštera ili zmiju?

Zanimljivosti

ŽIVOTINJE NOSE TAJNE PORUKE! Šta znači kad vidite leptira, bubamaru, guštera ili zmiju?

Podeli vest

Drevna indijanska plemena verovala su da susret s nekim životinjama donosi određenu poruku. Mnoge od njih smatrali su svetim bićima i verovali da one prenose informacije koje nam šalje Majka Zemlja. Mnogi ljudi i danas veruju da posmatrajući životinje možemo bolje da razumemo energiju koja nas okružuje i da one mogu biti naši duhovni vodiči

Nekima od tih životinja od davnina se pridaju određena značenja, ali kad ih sretnete, ta drevna tumačenja treba da budu samo podsticaj za razmišljanje o tome šta vam vaša intuicija i Priroda poručuju, piše 24sata.hr. 

Evo kako možete tumačiti čestu prisutnost nekih od životinja u vašoj blizini, odnosno šta možete uneti u svoj život ako okolinu uredite fotografijama ili figuricama pojedinih životinja.

Leptir je simbol sreće i unutrašnjih promena

Leptir se smatrao simbolom Velike Boginje (Velika Majka, Magna Mater), božanstvom koje je u drevna vremena personifikovalo nebo i zemlju u isto vreme, život i smrt. Otuda seže i verovanje da se veštice mogu pretvoriti u leptire.

SRBIN OTKRIO TAJNU SKRIVANU 50 GODINA! Član misije APOLO rešio misteriju KAKO SE VIJORILA ZASTAVA NA MESECU!

Leptiri se u mnogim kulturama smatraju simbolom sreće, a često su i simbol promena i unutrašnje transformacije, odnosno traženje i postizanje sklada između tela i duha. U nekim kulturama simbolizuje umrle pretke i njihovu zaštitu. Ako na nekoga sleti leptir tamnih boja, smatra se da mu to njegov anđeo čuvar koji ima vezu sa umrlim srodnikom šalje važnu poruku i podseća na svoju prisutnost. S druge strane, leptiri svetlijih boja, smatraju se simbolima porodične sreće i zadovoljstva, kao i iznenadnih srećnih događaja.

Foto: pexels.com

Ako ste pronašli povređenog leptira, to može biti poruka da posvetite više pažnje svom ponašanju i tome kako se ophodite prema drugim ljudima. Ako sanjate leptira, taj san može biti znak da vas očekuje sudbonosni susret ili započinje romantična veza.

U Japanu postoji verovanje da je leptir simbol porodične sreće i zadovoljstva, pogotovo šareni leptir. Veruje se, takođe, da, ako vam uleti u kuću, nakratko treba da mu dotaknete krila, poželite želju i pustite ga da slobodno odleti. Veruje se da će na krilima nositi vašu želju svetom i da će se ona sigurno ispuniti.

Bubamara sa sedam tačkica nosi sreću

Bubamara se obično smatra znakom sreće i ukazuje na to da stvari idu u vašu korist. Ako često viđate bubamare ili slike bubamara, to može biti znak da treba da budete zahvalni za sve što imate i što vam život pruža. Bubamara takođe ukazuje na to da je dobar trenutak da krenete napred i da počnete da ostvarujete svoje najveće snove i želje.

Ovaj insekt naziva se i Božjom ovčicom i smatra se zaštitnikom dece. Ako na sebi ima sedam tačkica, veruje se da donosi sreću. Ali, važno je da ne naudite bubamari, odnosno da je ne zadržavate u zatvorenom prostoru. Treba je pustiti da leti slobodno.

Foto: Pixabay

Smatra se da daruje strpljenje i da čoveku na kojeg sleti donosi duhovno i fizičko ozdravljenje. Ako vam sleti na ruku i nakon toga ubrzo odleti, to smatrajte znakom da vas iduće nedelje očekuje lepo vreme.

NAĐITE BAG I ZARADITE 30.000 DOLARA! Gugl traži pomoć i nagrađuje

Soko kao znak da treba da ‘otvorite oči’

Ako često viđate sokola u svojoj blizini, to je možda znak da treba ponovo ili bolje razmotrite neka rešenja koja vam se nude. Njegove oštre oči i snažna krila simbolizuju da kroz svet treba ići ‘otvorenih očiju’, tako da stalno analizirate ono što vam se događa i razmatrate nove mogućnosti.

Foto: pexels.com

Soko u vašoj blizini može biti i znak da se u vašem životu pojavio važan učitelj ili lekcija koju treba svladati pre nego krenete dalje. Naravno, to ne mora da bude učitelj ili lekcija u doslovnom smislu, nego u prenesenom značenju.

Moguće je da od nekoga ko vam se pojavio u životu morate naučiti nešto važno. Dakle – slušajte i posmatrajte pažljivo sve oko sebe.

Orao je znak duhovnog napretka

Orao je znak duhovne zaštite i predstavlja višu svest. Ako često viđate orla ili slike orla, to može da znači da se uzdižete u novo područje svesti, odnosno da duhovno napredujete.

Foto: pexels.com

U religijama i mitovima mnogih naroda smatraju ga ‘kraljem’ ptica, često i simbolom vrhovnog božanstva. Smatra se da nosi sreću i uspeh. Simbol je moći, snage i pobede.

Vrana kao predznak smrti iz koje se nešto novo rađa

Često se smatra lošim znakom, iako susret s vranom može značiti i da ste spremni da otpustite nešto staro i da ste spremni za ulazak u ciklus ‘smrti i ponovnog rađanja’. U narodnom pesništvu i mitologiji često se javljao kao predznak smrti, ali zapravo je simbol novog rođenja koje nakon te smrti sledi. Simbol je promena, odnosno ukazuje na to da se stvari stalno menjaju i da treba da istrajemo u tome da svladavamo prepreke.

PRONAĐENA DŽEPNA AJKULA! Mala je, ali svetli!

Foto: pexels.com

Može biti znak neravnoteže u vašem životu i potrebe da se zaustavite i osmotrite situaciju. Poziva na to da sledimo svoju intuiciju i snove.

Gušter simbolizuje potrebu da prekinemo s prošlošću

Gušter simbolizuje promenu, fleksibilnost, oštroumnost i brzinu, a ne smemo zanemariti ni odličnu moć kamuflaže, odnosno prilagođavanja na uslove u okolini. Za čoveka posebnu simboliku ima njihova sposobnost da kada su ugroženi od strane nekog neprijatelja sami sebi otkinu rep, koji im nakon nekog vremena ponovo naraste. To je podsetnik da ponekad treba prekinuti sa svime onim što nas čvrsto drži vezanima za prošlost, odbaciti stare ideje i obrasce ponašanja i stvoriti nove.

Foto: pexels.com

Ako često u blizini viđate guštera, ili slike guštera, to može da bude pokazatelj da treba da posvetite više pažnje svojim snovima i ciljevima. Možda ste izgubili iz vida šta sve možete da postignete ili zanemarujete svoju sposobnost da sprovedete sve što zamislite. Gušter je podsetnik na to da imate tu moć, kao i da treba da negujete to verovanje kod sebe.

Zmija nas podseća da treba da oživimo strast

U mitologiji, religiji, nauci i literaturi širom sveta zmije često simbolizuju plodnost, besmrtnost, obnavljanje, lečenje, pa i zlo. U starogrčkoj mitologiji bila je simbol prvih lekara. Neki narodi poštovali su ih kao bogove, ili su bile simbol kraljeva (u kruni faraona uz božanstvo Ra, simbol Boga sunca nalazi se i kobra).

 

(FOTO) PERI, RASTRESI I FURAJ! Ova frizura je idealna za vrele letnje dane!

Foto: pexels.com

Može predstavljati seksualni simbol, ali i projekciju naše strasti u materijalnom svetu i ljubav prema stvarima. Zmija je snažan podsetnik na životnu silu i strasti koje nas vode u životu. Ako ih često viđate, obratite pažnju na svoje strasti i unesite više energije u to da ih ostvarite.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VV

pre 4 godine

Znaci nekoliko stvari: 1. Da je zivotinja blizu nas. 2. Da imamo oci. 3. Da postoji svetlost.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija