• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.07.2019

21:40

SUMNJIVA SMRT PRVOG ČOVEKA NA MESECU! Nila Armstronga ubili lekari, PORODICA UKAZUJE NA GREŠKU U LEČENJU?!

Zanimljivosti

SUMNJIVA SMRT PRVOG ČOVEKA NA MESECU! Nila Armstronga ubili lekari, PORODICA UKAZUJE NA GREŠKU U LEČENJU?!

Podeli vest

Bolnica u Ohaju u kojoj je američki kosmonaut 2012. preminuo posle ugradnje bajpasa 2014. tajno isplatila šest miliona dolara odštete njegovoj porodici, koja je tvrdila da je on umro usled lekarske greške

Američkog astronauta Nila Armstronga, prvog čoveka koji je kročio na Mesec, ubili su lekari. Bolnica u Ohaju u kojoj je 2012. umro nakon kardiovaskularne operacije u tajnosti je isplatila šest miliona dolara odštete njegovoj porodici, koja je tvrdila da je Armstrong preminuo usled lekarske greške.

Sinovi, brat, sestra i unuci

Legendarni kosmonaut primljen je u bolnicu "Mersi helt Ferfild" u Ohaju u avgustu 2012. zbog ugradnje vaskularnog bajpasa. Operacija je navodno dobro prošla, ali su nakon nje nastale komplikacije, pa je Nil Armstrong 25. avgusta 2012. umro u svojoj 83. godini.

Foto: Informer DN

Sve dosad mislilo se da je kosmonaut preminuo jer je bio preslab da bi izdržao postoperativni tok, međutim, otkriveno je da je porodica Armstrong sumnjala u lekarsku grešku i da je zbog toga vodila proces protiv bolnice pred sudom u Sinsinatiju.

Foto: Informer DN

Razočarani što je sve otkriveno

Portparolka bolnice Maurin Ričmond odbila je da za američke medije govori o detaljima nagodbe iz 2014.
- Ne mogu da komentarišem zdravstveno stanje bilo kog pacijenta. Veliko je razočarenje što su ovi detalji isplivali u javnost. To nije dobro niti za naš zdravstveni sistem niti za porodicu pacijenta, koja je želela da ova stvar ostane privatna - izjavila je Ričmondova.

 

Dokumenta iz tog suda postala su dostupna javnosti u utorak, samo tri dana nakon što je obeleženo 50 godina otkad je Nil Armstrong sa još dvojicom kosmonauta - Edvinom Bazom Oldrinom i Majklom Kolinsom svemirskim brodom "Apolo 11" sleteo na Mesec.

Prema navodima iz sudskih papira, bolnica "Mersi helt Ferfild" 24. septembra 2014. nagodila se sa Armstrongovom porodicom. Isplatila je šest miliona dolara njegovoj dvojici sinova, sestri, bratu i šestoro unučadi. Sinovi Mark i Rik podelili su 5,2 miliona dolara, Nilovi brat i sestra dobili su po 250.000 dolara, a svakome od šestoro unučadi pripalo je po 24.000 dolara. Od ukupne sume advokati su uzeli 160.000 dolara. Kosmonautova udovica Kerol, koja je pokrenula tužbu, nije dobila ni cent.

Foto: Informer DN

Izbegli javno suđenje

U sudskim dokumentima navedeno je da je bolnica sve vreme tvrdila da je Nilu Armstrongu pružena sva moguća nega i da lekarske greške nije bilo, ali je ipak pristala na nagodbu.

- Bolnica je pristala na tajno poravnanje kako bi izbegla loš publicitet i javno suđenje koje bi bilo pokrenuto da nije postignut dogovor - navedeno je u sudskim papirima.

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija