• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

02.08.2019

15:33

ŠEST DANA BILA U SMRSKANOM AUTOMOBILU NA PLUS 40 I PREŽIVELA! Belgijanka lizala koru drveta i mislila o deci, I TO JE SPASLO SMRTI!

Zanimljivosti

ŠEST DANA BILA U SMRSKANOM AUTOMOBILU NA PLUS 40 I PREŽIVELA! Belgijanka lizala koru drveta i mislila o deci, I TO JE SPASLO SMRTI!

Podeli vest

Belgijanka Koran Basti (45) koja je šest dana bila zarobljena u svom prevrnutom automobilu tokom jednog od najdramatičnijih toplotnog talasa koji je ikada pogodio tu zemlju, preživela je

Prema njenim tvrdnjama, smrti su je spasle misli o svojoj deci i činjenica da zbog njih mora da preživi.

Nesreća se dogodila prošle nedelje kada je Basti izgubila kontrolu nad svojim vozilom i sletela sa puta u šumu nedaleko od grada Liježa.

Porodica i prijatelji, koji su prijavili njen nestanak, uočili su je tek nekoliko dana nakon nesreće koju je doživela, kada su lepili plakate o njenom nestanku i molbi za pomoć, prenosi "Spectrum news".

Basti je iz bolničkog kreveta dala intervju za državnu televiziju "RTBF ", a između ostalog je rekla kako joj je tokom prve noći koju je provela u automobilu telefon neprestano zvonio, ali od bolova nije mogla da se pomeri, niti da se javi.

Sledećeg dana, pošto se verovatno baterija ispraznila, telefon je prestao da zvoni. Pokušala sam da vrištim kad sam čula ljude, ali očigledno niko nije mogao da me čuje - rekla je.

Temperature u Belgiji prethodnih dana prelazile su 40 podeljak Celzijusove skale, ali Basti tvrdi da je preživela zahvaljujući vodi i baricama koje su se napravile usled nevremena koje je jednog dana pogodilo to područje.

VRUĆINA ISTOPILA KABLOVE! Deo Njujorka ostao bez struje

Najpre sam se gušila od vrućine. Zatim je tokom vikenda počela da pada kiša i to je tada bio idealan trenutak za mene, pošto sam prethodno uspela nogom da otvorim vrata. Dve noći sam potom morala da spavam u vodi. Bilo je hladno, sva sam se tresla- rekla je žena koja je čudom preživela.

Istakla je takođe kako je pokušala da napuni vodom kutiju od žvakaćih guma kako bi ugasila žeđ. Potom je lizala vlažnu granu drveta koja je bila na zemlji da bi joj usta ostala vlažna, jer se osećala dehidrirano. Ni u jednom trenutku, kaže, nije bila gladna, a opisala je i najteži momenat tokom boravka u smrskanom automobilu.

Foto: Tanjug/AP

 

- Najteže mi je bilo kada sam ležala na razbijenom staklu. Kada bih pokušala da se pridignem, imala bih osećaj da mi se leđa razdvajaju. Mislila sam da nikad neći izaći iz vozila i da ću da umrem. Misli o svojoj deci su me ipak zadržale u životu. Nisam želela da pomisle da sam učinila nešto glupo, da sam se se eventualno ubila, pošto je to bila saobraćajna nesreća- istakla je Basti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija