• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

19.08.2019

10:21

(FOTO) ONA JE JEDNA U 50 MILIONA! Rodila blizance u razmaku od 11 NEDELJA

Zanimljivosti

(FOTO) ONA JE JEDNA U 50 MILIONA! Rodila blizance u razmaku od 11 NEDELJA

Podeli vest

Lilia Konovalova iz Uralska u Kazahstanu imala je prevremeni porođaj i donela je na svet ćerku 24. maja, a njen blizanac se rodio tek 9. avgusta, odnosno dva i po meseca kasnije

Kazahstansko ministarstvo zdravlja postavilo je kvotu takvih porođaja na 50 miliona prema jedan.

Kada je 29-godišnjakinja rodila ćerku Liju u 25. nedelji trudnoće, beba je težila oko 800 grama i bila je smeštena na odeljenju intenzivne nege mesec dana. Brat Maksim je stigao tek dva i po meseca kasnije, i bio težak nepuna tri kilograma.

Izuzetno neobičan dvostruki porođaj, bio je moguć samo zbog toga što Lilia ima dvostruku maternicu, i svaki od blizanaca se razvio u svojoj materici.

Sada se radosna majka sprema da sa decom izađe iz bolnice, pošto su oboje zdravi, a devojčica je dostigla očekivanu težinu. Pohvalila je medicinsko osoblje i svoj porođaj opisala kao čudo.

- Bila sam šokirana kada sam saznala da imam dvostruku trudnoću, a onda jako zabrinuta kada se desio prevremeni prvi porođaj - rekla je Lilia.

Iako su takvi porođaji izuzetno retki, a još su ređi sa velikom vremenskom razlikom, pošto su posle rođenja devojčice otkrili o kakvom je slučaju reč, lekari su pratili stanje žene, strpljivo čekali i bili u pripravnosti za drugo.

I OD KUMA SE PRIMILO? Rodila različite blizance, pa morala sve da prizna!

- Sve vreme majka je bila u našem centru, brinula se o devojčici i čekala drugo rođenje - rekao je Eset Jeralin, zamenik direktora regionalnog zdravstvenog centra.

Iako su ovakvi porođaji izuzetno retki, ranije ove godine, žena u Nemačkoj rodila je drugog blizanaca 97 dana posle prvog.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija