• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index.hr

07.09.2019

15:38

(VIDEO) NI ZA ŽIVU GLAVU NE OTKRIVAJTE OVA DVA PODATKA! ČUVENI PREVARANT po kojem se snimljen film otkriva kako da se sačuvamo od PREVARA NA INTERNETU!

Zanimljivosti

(VIDEO) NI ZA ŽIVU GLAVU NE OTKRIVAJTE OVA DVA PODATKA! ČUVENI PREVARANT po kojem se snimljen film otkriva kako da se sačuvamo od PREVARA NA INTERNETU!

Podeli vest

Frenk Abagnejl, jedan od najpoznatijih prevaranata na svetu, prema čijem je životu snimljen film "Catch Me If You Can" sa Leonardom Di Kaprijom, danas je jedan od savetnika za bezbednost koji američkoj vladi pomaže u lovu na druge prevarante

O tome kako se možete zaštititi od prevara napisao je i knjigu sličnog naslova "Scam Me If You Can", a za Yahoo je otkrio koja su dva podatka dovoljna hakerima da vam ukradu identitet ako ih objavite na Facebooku. 

Foto: Printscreen You Tube

 


- Ako ste na Facebooku morate zapamtiti da ove dve stvari nikad ne otkrivate: mesto i datum rođenja. U 98 odsto slučajeva to je dovoljno da vam neko ukrade identitet. Samo te dve informacije - otkriva Frank. 

U svojoj knjizi je otkrio pet osnovnih pravila kojih se morate držati kako biste se zaštitili na internetu. 

1. Zaštitite svoj identitet

Čim vam neko traži privatne ili finansijske informacije, zastanite i prvo proverite ko je osoba sa kojom imate posla. 

2. Osigurajte svoje finansije

Ne verujte nikome ko tvrdi da vam može zagarantovati zaradu od ulaganja. Niko vam ne može garantovati dobit.

(FOTO) ZOKI BUNDA NASTAVLJA SA BAHATIM PARKIRANJEM! Živković kao da poručuje građanima: "Ja sam mesto našao, a vi pešaci CRKNITE"! 

3. Ne oslanjajte se na digitalno

Nemojte sve svoje lične informacije držati u jednom cloudu ili na jednom laptopu. Čuvajte štampane primerke dokumenata ili ih sačuvajte na spoljnoj memoriji. 

4. Pripazite na telefonske pozive

Ako ne prepoznajete broj s kojeg vas neko zove, nemojte se javljati. Ako se ipak javite, pripazite šta pričate jer se poziv možda snima. Ako ćutite, velika je verovatnoća da će osoba koja zove jednostavno prekinuti vezu. 

 

 

5. Čuvajte se na aplikacijama za upoznavanje

Uverite se da je osoba sa kojom razgovarate preko aplikacija za upoznavanje stvarna. Proverite njenu lokaciju i gdje je zaposlena i potražite njene fotografije na internetu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija