• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

19.09.2019

11:49

NISU VANZEMALJCI, NIJE KGB, A NI LAVINA, VEĆ JETI! Ruskim planinarima OČI JE ISKOPALO I JEZIKE IŠČUPALO MISTERIOZNO BIĆE!

Zanimljivosti

NISU VANZEMALJCI, NIJE KGB, A NI LAVINA, VEĆ JETI! Ruskim planinarima OČI JE ISKOPALO I JEZIKE IŠČUPALO MISTERIOZNO BIĆE!

Podeli vest

Jeti, misteriozno biće koje liči na ogromnog snežnog čoveka, dovodi se u vezu sa smrću devet planinara u planinskom predelu Dijatlov na Uralu

Oni su pod nerazjašnjenim okolnostima ubijeni pre 60 godina.

Neke od žrtava su imale prelom lobanje i povrede grudnog koša, dok je na leševima planinara Ljudmile Dubinine (21) i Semena Zolotareva (38) primećeno da su im iskopane oči i iščupani jezici.

Ostali su preminuli usled hipotermije, pošto su u donjem vešu bežali kroz hladne planinske predele kako bi verovatno spasli živote.

Prema pisanju Komsomolskaje pravde, lekar koji je radio na razjašnjenju misterije njihove smrti, istakao je da im je smrtonosne povrede nanelo "veliko stvorenje".

Pod naslovom "Da li je Jeti ubio turiste u planinskom delu Dijatlov", poznati doktor, čije ime nije objavljeno, na njegovu molbu, kako mu se čitaoci ne bi rugali, uveren je da povrede Dubinine i Zolotareva ukazuju na to da postoji verovatnoća da je snežno stvorenje usmrtilo planinare.

O smrti devet planinara, koja se dogodila 1959. godine, postoji niz pretpostavki, ali zvaničan razlog nikada nije utvrđen.

Pojedini pretpostavljaju da su ih prirodne nepogode, poput lavine, koštale života, drugi tvrde da su planinari imali veze sa KGB-om i spremali se za susret sa američkim agentima, dok postoje i teoretičari zavere koji veruju da su za njihovu smrt krivi vanzemaljci i jetiji.

Putnici su 2016. navodno videli Jetija kako prelazi put blizu brda Boljšoj Iremel u regionu Baškortostan. Iste godine šef seoskog veća u Kuljabi u Sibiru bio je, kao je tvrdio, jako uplašen zbog "bliskog susreta" s Jetijem, a nakon toga pronađeni su otisci stopala navodnog misterioznog bića.

(FOTO/VIDEO) INDIJSKA VOJSKA TVRDI DA JETI POSTOJI! Na Himalajima su snimili dokaze i objavili ih na Tviteru!

Veliki broj građana širom Rusije veruje da Jetiji stvarno postoje i da su stacionirani u najsnežnijim delovima planinskog venca Ural, kao i u Sibiru.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija