• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.09.2019

13:14 >> 19:29

ČURUŠKA LUDAJA OBORILA REKORD! Jedva su je izmerili! KIKINĐANI U ŠOKU!

Zanimljivosti

ČURUŠKA LUDAJA OBORILA REKORD! Jedva su je izmerili! KIKINĐANI U ŠOKU!

Podeli vest

Dušan Jankov (44) iz Čuruga oborio je rekord na Danima ludaje u Kikindi sa bundevom teškom čak 639, 5 kg

Jankov je posle 5 godina sa trona skinuo dosadašnju rekorderku iz 2014. godine od 507 kilograma.

Foto: V. N.

Tekst potpisa

- Za svaki uspeh treba volje, znanja, iskustva, novca, vremena, i bog da te pogleda. Ima i drugih faktora, na neke možemo, a na neke ne možemo da utičemo. Nema neke naročite tajne u suštini - navodi skromno Jankov.

KIKINDA U NARANDŽASTOM! Od ludaje sve se jede!

- Video sam u toku proizvodnje da ova ludaja obećava, ispostavilo se da je pobednička. Semena uzimam aukcijski iz inostranstva, Nemačke i Amerike. Seme za ovu bundevu je iz Amerike - kaže rekorder manifestacije koja se već 34 godine održava na severu Banata.

Foto: V. N.

Tekst potpisa

- Početkom aprila sam je zasadio u zatvorenom prostiru, tipa plastenika, vremenski uslovi su pogodovali, ali generalno su ludaje napredovale u proizvodnji što je rezultat unapređenja proizvodnje - rekao je Jankov. 

 

 

Jankov je prošle godine zauzeo treće mesto sa narandżastom lepoticom teskom 270 kilograma. Pet godina uspešno uzgaja ludaje u svojoj bašti u Čurugu. Osvajao je tri prva mesta, a dva puta je odnosio neko od pobedničkih mesta.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija