• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

18.09.2020

21:50

DOBILA JE OTKAZ JER SE OVAKO OBUKLA! Na prvi pogled izgleda PRIMERENO, međutim KAD JE ŠEF VIDEO...

Zanimljivosti

DOBILA JE OTKAZ JER SE OVAKO OBUKLA! Na prvi pogled izgleda PRIMERENO, međutim KAD JE ŠEF VIDEO...

Podeli vest

Radnica jednog Hondinog salona u Edmontonu u Kanadi dobila je otkaz zbog nedoličnog odevanja. Naime, Kejtlin Bernijer je 11. septembra na posao došla u klasičnoj poslovnoj kombinaciji, crnim pantalonama i beloj majci dugih rukava.

Međutim, ispod njene bluze nazirao se grudnjak pa je jedna kolegenica upozorila da je majica prozirna i da prekrije „nezgodni deo“ džemperom.

PRELEPA ĐINA IZ SREĆNIH LJUDI danas je uspešna poslovna žena! Pogledajte kako izgleda! (FOTO)

Rekli su joj i da je njenim muškim kolegama bilo neprijatno zbog takve odevne kombinacije.

Nije poslušala savet i obratila se radnici u odseku za ljudske resurse, koja joj je rekla da je pristojno obučena. Rekli su joj da ipak mora da se javi direktoru, a kako njega nije bilo na poslu, „posramljena i psihološki uznemirena utiskom da u nju zuri muški deo radnika, otišla je kući na nekoliko sati dok se šef ne vrati na posao“.

Direktor se javio rečima: „Čujem da si danas došla nedolično obučena na posao i da nisi pratila naš dress code i uputstva da se presvučeš, pa ti zbog toga uručujem otkaz.“

 

 

Bernijer kaže da direktor nije ni video šta je obukla, kao i da je pre iskusila nedolične komentare muških kolega. Zbog toga je odlučila da potraži pravdu na sudu, pozivajući se na odrednice zakona o zaštiti ljudskih prava.

Iz Hondinog zastupništva su reagovali rečima da nikada neki zaposleni nije dobio otkaz zbog jedne opomene vezane za dress code. Smatraju da su postupili adekvatno. S time se očito svi ne slažu, pa je tako njihova Fejsbuk  stranica preplavljen negativnim komentarima.

Za više ZANIMLJIVIH VESTI kliknite OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija