• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr

16.02.2021

09:37

Dečak doneo majci igračku: Učinilo joj se da nešto ima unutra, a onda je shvatila i šta - POGLEDAJTE NEVEROVATAN PRIZOR

Zanimljivosti

Dečak doneo majci igračku: Učinilo joj se da nešto ima unutra, a onda je shvatila i šta - POGLEDAJTE NEVEROVATAN PRIZOR

Podeli vest

Bruk Torp iz Tasmanije u Australiji bila je u dvorištu sa sinom (4) i nećakom (2), kad joj je dvogodišnjak doneo kamion igračku, a unutra je bio nesvakidašnji prizor.

U njemu je pauk sedio na svojoj vrećici s jajima. Žena je napravila nekoliko fotografija na kojima se vidi kako ženka zaštitnički sedi na vrećici s jajima i objavila ih na Fejsbuku.

- Izašla sam s dečacima, kako bismo se malo sunčali, kad mi je dete donelo igračku i pronašla sam ovo unutra - napisala je uz objavu. Njen sin je bio oduševljen  pronalaskom i obećao je da neće ometati mamu pauka. 

- Stavili smo je na sigurno i kad završi proces i mali pauci se izlegu, on će opet dobiti svoju igračku - dodala je. 

Arahnolog (naučnik koji se bavi istraživanjem pauka) Robert Raven rekao je da je kako je u ovom slučaju oko 100 do 200 malih paukova još u ranoj dvonedeljnoj fazi razvoja.

Foto: facebook

Ženka pauka koju je žena našla u igrački

Mama pauk se sada drži za jaje kako bi osetila ima li aktivnosti u vrećici, kazao je, dodavši kako će ona s jajima ostati otprilike dve do tri nedelje.

Reč je o vrsti zvanoj pauk lovac, koji je velik, dugonog i široko rasprostranjen širom Australije. Ko god naiđe na ovakav prizor trebalo bi da se skloni i izbegavati pomeranje majke pauka dok se bebe ne izlegu, naglašava stručnjak.   

Ženka proizvodi ravnu, ovalnu vrećicu od bele papirnate svile i snese do 200 jaja u nju. Zatim vrećicu stavlja ispod kore ili kamena i čuva je, ne jedući otprilike tri nedelje. Neke vrste čak nose svoju jajnu vrećicu ispod tela dok se kreću. 

Iako su to veliki pauci, ova vrsta ne smatra se opasnom, iako poseduju otrov i ugriz može uzrokovati neke probleme. Ipak, oni nerado grizu i obično će radije da pobegnu, nego da budu agresivni. S druge strane, imaju korisnu ulogu ako se zavuku u kuću, jer prirodno suzbijaju štetočine.. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Macura: Baviću se poboljšanjem položaja žena, posebno onih van javnog života!
Politika

Macura: Baviću se poboljšanjem položaja žena, posebno onih van javnog života!

Ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost Tatjana Macura izjavila je danas, dan nakon što je položila zakletvu u parlamentu kao član nove Vlade Srbije, da će se baviti poboljšanjem položaja žena, posebno onih koje nisu deo javnog života, kao i da očekuje dobar i kvalitetan dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom kada je u pitanju Zakon o rodno senzitivnom jeziku.

03.05.2024

13:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Sport

Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija