• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sensa

22.06.2021

08:34

EVO KAKO DA PREPOZNATE MANIPULATORA! Razotkrićete ga po ovoj REČENICI

Zanimljivosti

EVO KAKO DA PREPOZNATE MANIPULATORA! Razotkrićete ga po ovoj REČENICI

Podeli vest

Manipulatori imaju vešto utvrđen sistem fraza koje koriste u komunikaciji i sa kojima manipulišu, koriste vas i služe se kako bi izbegli razgovor o svojim greškama. Razgovor sa njima je često iscrpljujući, jer imate utisak kao da se vrtite u krug i da ništa ne možete dokazati, a kod veštih manipulatora može se završiti velikom obmanom - vi se izvinjavate njemu, umesto da se on izvinjava vama

Upoteba manipulacije u komunikaciji ima za cilj da vas obmane, emotivno povredi, kontroliše i iskoristi u svoju korist. Postoje brojene fraze po kojima ćete razotkriti manipulatora, ali jedna rečenica često dominira u ovakvim razgovorima.

Manipulator će vam često reči "kako je sa vama nemoguće razgovarati". To će najčešće učiniti kada se govori o njegovim greškama i kada pokušavate da mu ukažete na manipulaciju. On u ovom stanju ostaje miran i nastavlja da manipuliše, dok u vama naviru negativne emocije i gubite kontrolu nad razgovorom. Najčešće se ovakva diskusija završava sa rečenicom "sa tobom je nemoguće razgovarati", manipulator zauzima ulogu povređene i ljute žrtve, a vi s epitate šta sa vama nije u redu i ponovo gubite na samopouzdanju.

Foto: stocksnap.io

Prepoznajte manipulatora

Izbegava upravo ono što želite da uradite: da razgovarate o problemu . Uobičajeno je da nam kažu da smo previše emotivni, da pravimo od muve magarca i da jednostavno ne mogu da razgovaraju sa nama. Optužuju nas za upravo ono od čega oni sami pate: za loše komunikacione veštine.

U ovakvom odnosu je važno na početku prepoznati znakove manipulacije i na pravi način na nju odgovoriti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija