• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.03.2022

18:40

ZNAKOVI DA JE OBUĆA DOBRA I PRE PROBE! Birajte široke kaiševe i deblje pete

Zanimljivosti

ZNAKOVI DA JE OBUĆA DOBRA I PRE PROBE! Birajte široke kaiševe i deblje pete

Podeli vest

Od sandala sa visokom platformom, preko rimljanki sa vezivanjem do kolena, do uvek popularnih baletanki, modni dizajneri ove sezone damama nude veliki izvor obuće u trendu

Ali i najlepše sandale mogu da vas "zabole" i posle samo nekoliko sati nošenja. Pomoću ovih jednostavnih saveta lako možete prepoznati par koji vam neće zadavati muke...

1. Ako ste od onih koji ne vole potpuno ravnu obuću, ali i ni vrtoglave potpetice, gledajte da sandala ima širu petu jer će se pritisak ravnomernije rasporediti na stopalo. Udobne su, u njima je korak sigurniji i prijaće vam čak i duža šetnja.

Obavezni ulošci

Ulošci u cipelama su obavezni, savetuju stilisti. Za cipele na štiklu, uložak će umanjiti pritisak koji obično osećamo na peti i prstima, a i u ravnim cipelama stopala vas neće boleti pri dužem hodanju. Da vam prsti ne bi previše štrčali iz otvorenih sandala, nabavite set uložaka za prste i petu.

2. U slučaju da ne propuštate trendove i morate uvek da imate ono što je "in", kad kupujete rimljanke, birajte šire kaiševe. Noga će vam biti stabilnija.

Foto: Shutterstock

obuća

3. Uvek birajte prirodne materijale. Brušena ili obična koža bolje se prilagođava stopalu i noga vam neće kliziti. S druge strane, sintetički materijali ostavljaju više vazduha i prostora između cipele i stopala, i zbog toga nastaju žuljevi.

4. Pre nego što ih kupite, proverite stabilnost ovim testom: stavite cipelu na ravnu površinu i lagano je zanjišite ili gurnite. Ako se mnogo ljulja ili pak odmah padne - ne uzimajte. Još nestabilnija će biti kad je obujete.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija