• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.06.2022

07:00

PANDEMIJA KORONE UTICALA NA TREND RADA OD KUĆE! Ovo su neki trikovi za uspešan rad iz svog doma u letnjem periodu!

Zanimljivosti

PANDEMIJA KORONE UTICALA NA TREND RADA OD KUĆE! Ovo su neki trikovi za uspešan rad iz svog doma u letnjem periodu!

Podeli vest

Nije tajna da je pandemija korona virusa direktno uticala na rastući trend rada od kuće. U prvom talasu mnogi biznisi koji su imali tu mogućnost bili su primorani da svoje zaposlene pošalju van kancelarija, da bi, nakon što su se stvorili uslovi da se isti ti zaposleni vrate u službene prostorije, mnoge kompanije, ali i mnogi zaposleni, shvatili da im remote rad mnogo više odgovara ili bar neka hibridna verzija istog

A kako bi rad od kuće bio što prijatniji i kako bi zaposleni bili efikasniji, poseban prostor, odgovarajuća oprema i slični saveti se podrazumevaju, s tim što je tokom letnjeg perioda potrebno napraviti par modifikacija kako bi rad bio ugodan i tokom letnjih naleta vrućine.

U nastavku predlažemo neke od njih:

Zamračite prozore

U periodu od 10 do 16 sati kada su i najveće vrućine, savet je da prozori budu zatvoreni, ali i zamračeni kako bi se sprečio prodor sunca i vreline u stan. Na ovaj način može se znatno sniziti temperatura u prostoriji, čak i ako nemate klima uređaj.

Zamračivanje se može postići uz pomoć roletni ili zavesa za zamračivanje, a nije neophodno da prostorija bude u mraku tokom celog ovog perioda (jer niko ne voli da radi u mraku), već samo u doba dana kada sunce ulazi direktno u prostoriju u kojoj se radi.

Led rasveta pruža dobro osvetljenje koje ne greje

Ukoliko već niste, leto je pravo vreme da u svoju kućnu kancelariju uključite led rasvetu. Osim brojnih prednosti koje uključuju i činjenicu koja nam je tokom leta veoma važna, a to je da led rasveta ne emituje toplotu i da je ekonomična (što predstavlja sve važniju prednost ovih dana), ovaj tip rasvete ima naučno potvrđen uticaj na produktivnost, jer utiče na budnost i koncentraciju što je svakako nešto što je svakom zaposlenom potrebno kako bi izgurao vreli letnji dan, naročito ako mora da zamrači prozore.

A ako vam je bitan i estetski momenat i želite da vaša kancelarija izgleda lepše i bude u skladu sa najnovijim trendovima po pitanju uređenja, odlučite se za led šinsku rasvetu koja će instant podići vaše uređenje na viši nivo.

Birajte udobne baštenske stolice

U časovima kada vrelina i sunce ipak dopuštaju rad na terasi koji većina ljudi zamišlja kada pomisli na letnje radno vreme od kuće odaberite što je moguće udobnije baštenske stolice . Bez obzira koliko vremena u toku dana možete provesti radeći napolju, udobna stolica je nešto što se podrazumeva jer ne želite da svaki put kada bi hteli da iskočite da odradite nešto na otvorenom morate sa sobom da nosite kompletnu radnu skalameriju, uključujući i radnu stolicu. A kako ne bi morali da utrčavate unutra svako malo i kako vas baterija na laptopu ne bi izdala u nezgodnom trenutku, postarajte se da na terasi imate i odgovarajući priključak za struju.

Ne zaboravite na kafu

Kada smo već kod produktivnosti, ako ste od onih srećnika koji svoje radno vreme mogu da provedu bez kofeina, odlično! Ukoliko pak spadate u onu grupu brojnijih koji u toku smene moraju da popiju makar jednu kafu, onda je ulaganje u aparat za espresso odlična investicija kada radite od kuće.

Za letnji radni mod, najbolji kućni aparat za espresso omogućiće vam da napravite i neverovatne ledene kafe koje će vas razbuditi i rashladiti i omogućiti da pregrmite pospanost koja često može da bude uzrokovana letnjim vrućinama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Lučić: Pet startapova Telekoma sa potencijalom preko milijardu dolara!
Društvo

Lučić: Pet startapova Telekoma sa potencijalom preko milijardu dolara!

Telekom Srbija, najuspešnija srpska kompanija i najveći operater u regionu Zapadnog Balkana, ubrzano se priprema za budućnost: od investiranja u primenu najsavremenije veštačke inteligencije, preko uvođenja različitih inovacija i novih TV kanala za najkvalitetnije korisničko iskustvo, do edukativnih kampanja o pravilnom korišćenju digitalnih tehnologija. Naša ambicija je da budemo lider digitalnog doba, poručio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić danas na TV Prva.

14.05.2024

14:22

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija