• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Dejli mejl

31.07.2022

19:02

NAŠMINKAJTE se kao VIZAŽISTA! Korektor NE na KAPKE, a maskaru nanesite OVIM pokretima!

pexels.com

Zanimljivosti

NAŠMINKAJTE se kao VIZAŽISTA! Korektor NE na KAPKE, a maskaru nanesite OVIM pokretima!

Podeli vest

Nasmešite se pre stavljanja rumenila, bazna senka se nanosi do obrva, a maskara cik-cak pokretima, savetuje vizažista Kimberli Soan...

Mada se većina žena šminka svakodnevno, i to decenijama, to još uvek ne znači da znaju šta rade. Ako ste i vi jedna od onih koja stavlja korektor na kapke, a maskaru nanosi brzim, kratkim potezima, vreme je da naučite nešto novo. Poznata vizažiskinja iz kozmetičke kuće “Bobi Braun”, Kimberli Soan, otkriva kako sprečiti potencijalne greške i olakšati šminkanje.

Korektor

Nikad nemojte nanositi korektor ili tečni puder na kapke jer će se zbog toga šminka na kapcima nakupljati u borama i boricama.

Foto: pexels.com

Korektor ili tečni puder ne nanosite na kapke

Pet važnih trikova

* Nemojte stavljati puno maskare na donje trepavice jer ćete izgledati barem pet godina starije

* Nanesite rumenilo ispod obrva kako biste izgledali mlađe

* Posvetite pažnju obrvama jer one ocrtavaju lice. Prvo ih počešljaste prema dole, a četkicom ocrtajte gornju ivicu i krajeve, pa ih nakon toga počešljajte prema gore

* Korektor ističe bore pa ga nanosite umereno i to u unutrašnji ugao oka

* Tečni puder testirajte na vratu, a ne na ruci

Puder 

Koristite prste kod nanošenja tečnog pudera ako želite blagu prekrivenost, a ukoliko želite da prekrijete sve nepravilnosti najbolje je koristite odgovarajuću četku. Puder uvek prvo nanesite na područja koja vam se najviše sjaje, što je najčešće T-zona, a zatim ga lagano  u tankom sloju nanesite i na preostali deo lica.

Bronzer

Bronzer treba naneti na područje vrata, lica i dekoltea kako bi se izednačila boja kože. Ipak, svakako se malo odmaknite od ogledala nakon što ste ga naneli kako biste se uverili da je boja ujednačena.

Rumenilo

Kad nanosite rumenilo, poslužite se sledećim trikom. Nasmešite se i zatim nanesite rumenilo četkicom na jagodičnu kost i lagano pređite četkicom prema vrhu uha pa zatim prema dole, do linije vilice.

Foto: Shutterstock

Nasmešite se i zatim nanesite rumenilo četkicom na jagodičnu kost

Hajlajter

Hajlajter ništa ne prekriva, već osvetljava delove lica i naglašava ih. Zato dobro povedeite računa gde ga nanosite, da pogrešnim nanošenjem na istaknete ono što želite da sakrijete. Uobičajeno se stavlja iznad jagodične kosti i ispod obrva i ne preterujte sa hajlajterom. 

Obrve

Olovku ili puder za obrve uvek nanosite na gornji deo obrva kako bi “podigli” lice.

Senka

Nanošenje senki uvek treba započeti s baznom senkom bez sjaja koja odgovara najsvetlijem tonu vašeg lica, a nju treba naneti preko celih kapaka sve do obrva. Tek zatim nanesite tamnu senku uz ivicu i spoljni deo kapka i vodite računa da su prelazi boja dobro iznijansirani.

Foto: pexels.com

Nanošenje senki uvek treba započeti s baznom senkom

Tuš za oči

Umesto da se gledate pravo u ogledalo, priđite što je moguće bliže, podignite glavu i približite bradu ogledalu. Tuš krenite da nanosite od unutrašnjeg ugla kapka pa prema spolja. I ne zaboravite, kod nanošenja tuša, najvažnije je da imate mirnu ruku.

Maskara

Sigurno ne želite da maskaru nanosite brzim, kratkim pokretima. Umesto toga četkicom u cik cak pokretima nanosite maskaru počevši od korena trepavica pa prema gore.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar
Politika

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar

Čast mi je što sam Vučićev savremenik, što od njega svakodnevno učim i nazivam ga svojim prijateljem. Sve što sam u politici postigao, postigao sam zahvaljujući upravo njemu, baš kao i svaki drugi funkcioner u Srbiji u poslednjih 12 godina", rekao je predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

07.05.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija