• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.01.2023

18:15

NAJVIŠA ŽENA NA SVETU JE PONOSNA ŠTO NOSI SVETSKI REKORD! Teško se kreće, ali održava pozitivan stav (VIDEO)(FOTO)

Printscreen Youtube/ Guinness World Records

Zanimljivosti

NAJVIŠA ŽENA NA SVETU JE PONOSNA ŠTO NOSI SVETSKI REKORD! Teško se kreće, ali održava pozitivan stav (VIDEO)(FOTO)

Podeli vest

Rumejsa Gelgi (25) iz Turske je ponela titulu najviše žene na svetu. Visoka je 215 centimetara i zbog toga je ušla Ginisovu knjigu rekorda.

 Oduševljena je svojom visinom i želi da inspiriše ljude. Rumejsa je rođena sa veoma retkim 'Viverovim' sindromom, zbog kojeg kosti ne prestaju da rastu.

- Rođena sam sa izuzetnom fizičkom posebnošću i želim da me što više prepoznaju i slave, nadajući se da ću inspirisati i ohrabriti druge sa vidljivim razlikama da urade istu stvar i budu to što jesu - prenosi Daily Star.

 

 

Rumejsa trenutno drži pet Ginisovih rekorda: najveća ženska ruka, najduži ženski prst, najduža ženska leđa i ranije je bila najviša živa tinejdžerka.

- Biti tako visok ima i neverovatne i strašne strane u isto vreme, može da vas učini višestrukim svetskim rekorderom i da ste vezani za invalidska kolica - rekla je ona i dodala:

- Ja sam jedan od onih ljudi koji se fokusiraju na pozitivne strane i iz njih izvlače maksimum. To me čini ludo jedinstvenim i volim to. Osim toga, moja visina je prednost kada idem na koncert ili u bioskop – zaključila je ona.

 

 

Rumejsa teško samostalno hoda i može da koristi hodalicu, pa se zbog praktičnosti odlučuje za invalidska kolica. Njene profilne fotografije pokazuju da je čak i u sedećem položaju viša od mnogih svojih prijatelja i kolega.

U detinjstvu je morala da se podvrgne raznim operacijama, kao i psihoterapiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija