• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2023

21:15

NEĆE VAM BITI DOBRO KADA ČUJETE! Evo šta se dešava kada pustite vodu, a ne spustite poklopac od WC šolje

unsplash.com

Zanimljivosti

NEĆE VAM BITI DOBRO KADA ČUJETE! Evo šta se dešava kada pustite vodu, a ne spustite poklopac od WC šolje

Podeli vest

Istraživanje, koje je nedavno sprovedeno u Velikoj Britaniji, upozorava na ovu groznu naviku i ističe da voda u WC šolji sadrži potencijalno štetne bakterije i patogene. Čak i nakon nekoliko ispiranja, ta voda ostaje kontaminirana.

Ukoliko ne želite da imate bakterije i fekalije na svojoj četkici za zube, najbolji savet je da posle svakog korišćenja WC šolje, spustite poklopac. Istraživanja su pokazala da, kada pustite vodu u WC šolju, ona prska i po drugim predmetima koji se nalaze u kupatilu.

Foto: Freepik.com

Spuštena daska

Iako to ne vidite, fekalne bakterije počinju da se šire svuda – po četkici za zube, četki za kosu, peškiru kojim brišete lice, kozmetici, šamponima i kupkama, kao i svim ostalim predmetima koji se nalaze u vašem kupatilu.

Pre nego što sledeći put pustite vodu, dobro razmislite da li ćete spustiti poklopac. Kako navode i lekari, poklopac postoji sa razlogom, a ne radi estetike.

Australijski naučnici su nedavno otkrili da daska za šolju ima pedesetak bakterija na dva centimetra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Istraživanja

pre 1 godinu

Interesantno je pitanje, ko plaća u ovo savremeno vreme naučnike, koji istražuju ovakve stvari i koji su to "naučnici i istražioci"?

Leonarda

pre 1 godinu

Pre 40 godina u zgradi do mene iz solje izasao pacov na 8 spratu. Od tada drzim klozet solju poklopljenu. Nekad i stavim bocu vode od 5 litara. Sad ljudi drze i zmije i svasta. Osim toga, tu je blizu lavabo, ogledalo, svasta moze ispasti iz ruke. Opreza nikad dosta.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija