• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.06.2023

17:30

'OPASAN' JE I DOLAZI U SRBIJU Ima 550 DECE, a i dalje donira spermu. Majke ga TUŽE zbog mogućeg INCESTA

Printscreen You Tube

Zanimljivosti

'OPASAN' JE I DOLAZI U SRBIJU Ima 550 DECE, a i dalje donira spermu. Majke ga TUŽE zbog mogućeg INCESTA

Podeli vest

Džonatan Džejkob Mejer je tokom godina lagao sve, od klinika u kojima je tvrdio da će samo tamo donirati, do budućih majki kojima je govorio da ima samo desetak potomaka.

Džonatan Džejkob Mejer (42) nedavno je izjavio da želi sopstvenu porodicu, a deca su mu rasuta po celom svetu. Njih oko 375 živi u Holandiji, 80 u Nemačkoj, 35 u Belgiji, četiri u Argentini i dvoje u Australiji. Njegov put je započeo 2007. godine kada se registrovao kao davalac sperme u 11 klinika i banci sperme. Takođe se pridružio Fejsbuk grupama za žene i parove koji žele, ali ne mogu da imaju decu, piše Dejli mejl. Tokom godina je lagao sve, u klinikama je tvrdio da će samo tamo donirati, a budućim majkama je govorio da ima samo desetak potomaka.

Ranije ove godine Međunarodni sud pravde u Hagu zabranio mu je dalje davanje sperme, a ako to učini, rizikuje kaznu od 100.000 evra. Na pitanje nemačkih medija zašto želi toliko dece, on  odgovara da želi da uradi nešto značajno sa svojim životom.

Na svom profilu na društvenim mrežama tvrdi da liči na holivudske glumce Breda Pita, Krisa Hemsvorta i pevača "Led Cepelina" Roberta Planta. U martu je za Dejli mejl rekao da je Džulija, koja je želela da zasnuje porodicu sa svojim mužem Edom, rekla da misli da više liči na vikinga. Mnoge majke dece začete njegovom spermom oštro su ga osudile nakon što su saznale za njegovu zavisnost od donacija.

Majke se sreću slučajno

Majke sa decom koje imaju kovrdžavu plavu kosu i prodorne plave oči su čak počele da se sreću slučajno. Neki su pokrenuli onlajn grupe kako bi pronašli druge žene koje su takođe koristile iste usluge. Njih 157 pridružilo se Fejsbuk grupi za podršku pod nazivom "Donorkind 102 JJM", a na pitanje nemačkih medija o stotinama njegove dece, odgovorio je da voli da ih upoznaje.

Banka sperme je prodala njegove donacije za oko 1.300 evra po uzorku, iako on tvrdi da spermu donira besplatno.

- Ne tražim ništa, nekad dobijem 75 evra, avionsku kartu ili fotoaparat na poklon - rekao je ovaj ekscentrični donator. Jedna od majki deteta koje je začeto njegovom spermom tužila je Holanđanina u aprilu, tvrdeći da su njegovi postupci povećali rizik od incesta.

Obavezao se da će donirati spermu za najviše 25 dece

- Da sam znala da je napravio više od stotinu dece, nikada ga ne bih izabrala. Kada pomislim na posledice po dete, muka mi je. Mnoge majke su mu govorile da prestane, ali to se nije desilo. Sud je bio jedina opcija da zaštitim moje dete - rekla je majka koju je podržao direktor organizacije Donorkind, koji je, inače, i sam dete donatora.

Sa 17,5 miliona ljudi, Holandija je mala zemlja. U 2020. godini nešto manje od 12 odsto, tačnije oko 2,1 milion, pripadalo je starosnoj grupi od 15 do 24 godine. Van der Merve, koji je i sam začeo 18 dece putem donacije sperme, rekao je nemačkim medijima da se plaši da Meijer pokušava da postavi neki rekord i da već ima oko 1.000 dece. Ako zaista ima 1.000 potomaka, bio bi drugi po redu na svetu, odmah iza mongolskog vođe Džingis-kana, za koga se veruje da je imao oko 2.000 dece.

Želi petoro svoje

Neverovatno, ali uprkos svemu Meijer nastavlja da donira spermu, ali, tvrdi, samo ženama koje već imaju dete od njega i žele drugo, što nedavna presuda dozvoljava.

Ranije ovog meseca je 'pomogao' jednoj Holanđanki, a ove nedelje putuje u Srbiju i Italiju da poseti majke neke od svoje dece.

Meijer je nemačkim medijima rekao da želi da jednog dana odgaja sopstvenu decu.

- Želim da osnujem porodicu, sanjam da imam petoro dece - izjavio je.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija