• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.07.2023

07:56

Popularnog glumca svi znate, ali ne znate da se tajno oženio! Ima milione na računu, a jednom je oslabio 18 kilograma zbog uloge  (FOTO)

EPA

Zanimljivosti

Popularnog glumca svi znate, ali ne znate da se tajno oženio! Ima milione na računu, a jednom je oslabio 18 kilograma zbog uloge (FOTO)

Podeli vest

Met Dejmon (52) je jedan od najvećih glumaca svoje generacije koji ima mnogo filmskih hitova u karijeri, važne nagrade i uspešan privatni život.

Dejmon je među 35 najbogatijih glumaca svih vremena, a časopis "People" ga je 2007. proglasio najzgodnijim muškarcem na svetu. Magazin "Forbes" ga je proglasio jednom od najvećih vrednosti Holivuda. 

 

Oskar za najbolji scenario i doživotno prijateljstvo 

Met Dejmon, koji je rođen 8. oktobra 1970. je filmsku karijeru započeo glumeći u pozorišnim predstavama u srednjoj školi, a prvi put je glumio na filmu 1988. godine u ostvarenju „Tajanstvena pica“.  Igrao je malu ulogu - samo se pojavio na filmskom platnu. 

Dejmon se proslavio ulogom u filmu "Dobri Vil Hanting" 1997, u kome je glumio uz Bena Afleka i Robija Vilijamsa. Tumačio je glavnu ulogu u ovoj drami o talentovanom i siromašnom mladiću i bio nominovan za Oskara. Dobio je Oskara ali - za najbolji scenario, i to zajedno sa Benom Aflekom. 

Inače, njih dvojica su nerazdvojni već više decenija. Mnogo puta su glumili zajedno, a u privatnom životu su veliki prijatelji.

Foto: EPA

 

 

Posle "Dobrog Vila Hantinga" Dejmon je postao protagonista čitavog niza prestižnih i komercijalno uspešnih filmova.

Imao je i zapažene uloge u velikim filmskim hitovima -  u ratnoj drami "Spasavanje redova Rajana", u drami  "Talentovani gospodin Ripli", kao i u akcionom serijalu  "Oušn"  (U "Oušn 11", "Oušn 12" i "Oušn 13") 

Igrao je Džejsona Borna u nekoliko filmova. Glumio je i u filmovima "Sirijana", "Dobri pastir", "Poziv". 

Poznate su njegove uloge u filmu "Pokojni" iz 2006. godine i u mnogim drugim.  Kritičari su hvalili njegovo glumačko umeće u filmovima o Džejsonu Bornu.

 

Foto: EPA

 

 

Oslabio 18 kilograma za ulogu

 

Posle prvih uloga u školskim predstavama u srednjoj školi, Met Dejmon je nastavio da glumi u predstavama studentskog pozorišta na Harvardu.

Na filmu je debitovao sa 18 godina, a 1992. je napustio fakultet zbog glume i preselio se u Los Anđeles. Zanimljivo je da je tokom devedesetih Dejmon tumačio zavisnika  u filmu „Hrabrost ratnika“.

 Za tu ulogu je morao za stotinu dana da izgubi 18 kilograma. Ipak, to se isplatilo, jer su kritičari lista "Vašington post" za njegovu ulogu naveli da je impresivna.

Foto: EPA

 

 

U serijalu o Džejsonu Bornu Dejmon je insistirao da opasne scene snima sam, a ne da to rade profesionalni kaskaderi. Tada je tri meseca proveo na obuci o upotrebi oružja, a trenirao je i boks i druge veštine.

Kada mu je reditelj Ridli Skot poverio ulogu astronauta Marka Vatnija u filmu „Marsovac: Spasilačka misija“  baziranom na istoimenom romanu Endija Vira, Dejmon je nagrađen sa više značajnih nagrada.

Dobio je nagradu Zlatni globus u kategoriji najbolji glumac, i bio nominovan za Oskara.  Dejmon je, inače, dobio mnoge nagrade za svoje filmove, a dobio je i svoju zvezdu na "Stazi slavnih" u Holivudu.

 

Foto: EPA

 

 

Tajno venčanje

Met Dejmon je u martu 2013. godine upoznao prelepu Argentinku Lucijanu Bozana Baroza, tokom snimanja filma „Zauvek zajedno“ u Majamiju. Počeli su da se zabavljaju, a u septembru 2005. godine glumac ju je zaprosio.

Venčali su se 9. decembra 2005. godine, na ceremoniji koja je održana u tajnosti. Prisustvovao je samo uži krug rodbine i prijatelja. U junu 2006. godine dobili su prvu ćerku, u avgustu 2008. drugu, a u oktobru 2010. godine i treću ćerku.

Foto: EPA

 

 

Met svojom smatra i Aleksiju Barozo, Lucijaninu ćerku iz prvog braka. Ovaj par je zajednički život započeo u Majamiju, a potom se 2012. preselio u Pacifik Palisad u Los Anđelesu.

Foto: EPA

 

 

Dejmon je, inače, i vlasnik luksuznog penthausa u Bruklin Hajtsu u Njujorku. Veliki je obožavalac bejzbol ekipe Boston Red Soks, a takođe rado igra poker. Takmičio se na više poker turnira, a 1998. godine je uspeo da eliminiše i profesionalnog igrača Dojla Brunsona.

Ove godine Met Dejmon je deo glumačke ekipe filma "Openhajmer". Reč je o filmu reditelja Kristofera Nolana o stvaranju atomske bombe. Uz Dejmona u filmu uloge tumače Florens Pju, Emili Blant i Remi Malek, piše biografija.org

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija