• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.07.2023

13:02

Pobedila rak, rešila da se razvede, a vezu sa mafijašem krije kao zmija noge! Sofija Vergara je živa vatra - buran život latino zvezde (FOTO)

EPA

Zanimljivosti

Pobedila rak, rešila da se razvede, a vezu sa mafijašem krije kao zmija noge! Sofija Vergara je živa vatra - buran život latino zvezde (FOTO)

Podeli vest

Sofija Vergara (52), kolumbijsko-američka glumica, model i TV voditeljka, poznata je po mnogim ulogama i emisijama, ali i po burnom životu.

Vergara je rođena 10. jula u gradu Barankija u Kolumbiji. Proslavila se vodeći dve televizijske emisije na španskom, kasnih devedesetih godina. Vrhunac u karijeri dostigla je glumeći u mnogim popularnim filmovima.

U dvehiljaditim je postala i veoma bogata - tri godine uzastopce. od 2012. do 2014, je bila glumica sa najvećim finnasijskim prihodom na američkoj televiziji.

Na listi najlepših i najmoćnijih 

Magazin Forbs je 2016. objavio da je Vergara bila najplaćenija glumica na televiziji, sa 43 miliona dolara godišnje. Danas njen godišnji prihod iznosi 28,5 miliona dolara

Vergara se našla i na listi 50 najlepših ljudi na svetu časopisa People. Magazin "The Hollivood Reporter" proglasio ju je za jednu od najuticajnijih latino žena u Holivudu. 

Foto: EPA

Sofija Vergara

 

Manekenstvo

Vergara je studirala stomatologiju na univerzitetu u Kolumbiji i bila je veoma dobar student, ali je fakultet napustila samo dva semestra pre diplomiranja. Naime, odlučila je da okuša sreću u svetu manekenstva i šou biznisa.

Vergaru je fotograf potpuno spontano otkrio dok je šetala plažom u Kolumbiji. Nakon toga je brzo dobila brojne ponude od agencija da postane model ili da bude predstavljena na televiziji glumeći u reklamama.

Prvi put se pojavila na televiziji u reklami za Pepsi koja je emitovana u Latinskoj Americi. Tada je imala samo 17 godina.

Pojavila se i u TV emisijama "Fuera de Serie" i "A Kue No Te Atreves".

Tokom devedesetih je pohađala „Kreativne radionice Škole glume“, koju je pohađala i Glorija Estefan, i uložila napor da unapredi svoje glumačko umeće. 

Šok za porodicu 

U tom periodu došlo je do nemira u njenoj porodici, što je imalo velike posledice po glumicu. Naime, 1996. godine pokušali su da kidnapuju njenog starijeg brata Rafaela, a potom su ga ubili pucajući u njega iz pištolja. Sofija nikada nije komentarisala ovaj traumatični događaj.

Posle ovog velikog šoka za porodicu,  Vergara se okrenula poslu. Pojavila se kao voditeljka u televizijskim putopisnim emisijama „Fuera de Serie” i „A Kue No Te Atreves”, a zatim se preselila u Majami na Floridi, gde je započela novi život u potrazi za velikom slavom.

 

Svetska popularnost nakon uloga u filmovima

Krajem devedesetih Vergara je radila na televiziji, ali nije stekla veliki uspeh.

Proslavila se tek u filmovima "Big Trouble" 2002. i "Chasing Papi", godinu dana kasnije. Ovo su, inače, prvi filmovi na engleskom jeziku u kojima se glumica pojavila. Zatim je glumila u filmu "Big Trouble" sa glumcima Timom Alenom i Rene Rusom.  Nakon ovih uloga, Vergara je stekla svetsku slavu.

Zaim je glumila u manjim televizijskim projektima, a potom, 2008. i u dva filma reditelja Tajlera Perija pod nazivom "Upoznaj Braunove”. Igrala je i u filmu „Madea ide u zatvor” 2009. godine.

Posle dobro odigranih uloga, glumica je prvi put nastupila na sceni Brodveja, gde je glumila u predstavi "Mama Morton u Čikagu".

U julu 2011. završila je snimanje filma "Tri stooges" braće Fareli. To je bila njena prva glavna uloga u velikom filmu. Sofija je za ovu ulogu navela:

Glumila sam zlobnu ženu koja pokušava da manipuliše ljudima da bi ubila muža i dobila sav novac.

Vergara je poznata i po ulozi u sitkomu  "Moderna porodica". U ovoj seriji je tumačila Gloriju Delgado- Pričet. Za ovu ulogu je bila nominovana za Emmy nagradu za najbolju sporednu glumicu u humorističnoj seriji od 2010. do 2013. godine.

Ostvarila je potom, i druge značajne uloge na filmu. Sa Riz Viterspun je 2015. glumila u komediji  „Hot Pursuit“, a dve godine kasnije pozajmila je glas u filmu „Emoji Movie“.

Pored toga što je ostvarila veliki broj glumačkih uloga i što je mnogo puta pozajmljivanja glas u filmovima, Sofija se pronašla i u komercijalnom svetu. Potpisala je sopstvenu liniju odeće 2011. godine, namenivši je majkama svih fudbalera i fudbalerki. Osim toga, dizajnirala je i parfem, kao i kolekciju nakita 2014. godine.

Foto: EPA

Sofija Vergara

 

Burna mladost i veza sa mafijašem

Vergara je imala samo 18 godina kada se udala za svoju srednjoškolsku ljubav, Džoa Gonzalesa. Dobili su sina Manola, u septembru 1991, a dve godine kasnije su se sporazumno razveli. 

Nakon što se rastala od Gonzalesa, Vergara je nakratko izlazila sa Pacielom, vlasnikom kluba u Majamiju. On je, navodno, imao veze sa sicilijanskom mafijom. Godine 1999. u Njujorku je optužen za ubistvo i pljačku, a nredne godine je priznao krivicu za optužbu za reketiranje i osuđen je na deset godina zatvora.

Mnogo godina nakon toga, 2012. Vergara se verila za njujorčanina Nika Loeba, vlasnika filmske produkcijske kuće. Pre toga se par zabavljao dve godine. 

Ali, dve godine kasnije, došlo je do prekida veridbe, na glumičinu inicijativu. Godinu dana kasnije Loeb je podigao tužbu protiv Vergare sa tvrdnjom da glumica želi da uništi embrione koje je par odlučio da zamrzne kada su bili zajedno. Vergarin advokat je izjavio za magazin „People“  da se glumica slaže sa činjenicom da embrioni ostanu zamrznuti, a tužba protiv nje je odbačena.

Nakon raskida veridbe, u leto 2014, Sofija je započela vezu sa glumcem Džoem Manganijelom, poznatog po ulozi u seriji "True Blood". 

Zanimljivo je da se te iste godine glumica pojavila u emisiji Jimmy Kimmel Live, gde je ispričala da je na testu za državljanstvo postigla maksimalan broj poena i potvrdila da poseduje američko državljanstvo.

Krajem 2015. u Palm Biču na Floridi Vergara i  Manganijelo su se venčali, nakon pola godine zabvljanja.  Nedavno su, nakon sedam godina braka, Vergara i  Manganijelo objavili da se razvode.

Foto: Reuters

Sofija Vergara

 

Pobedila rak štitne žlezde

Početkom 2000. godine Vergari su pronašli kvržicu na vratu a potom dijagnostifikovali rak štitne žlezde. Operisala se, a zatim započela terapiju. Potpuno se oporavila, a danas pije lekove da bi sprečila ponovno javljanje kancerogenih ćelija.

Nakon ove bitke Sofija je posvetila fondaciji koju je kreirala da bi pružila podršku osobama koje se bore sa rakom na području Kalifornije. Pokretanjem fondacije pokazala je svoju humanu stranu. Vergarina fondacija se bavi prikupljanjem novca, ali glumica i sama u nju ulaže značajna sredstva. 
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija