• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.07.2023

16:35

Zaštitite električne uređaje od oluje! Evo kako!

Shutterstock

Zanimljivosti

Zaštitite električne uređaje od oluje! Evo kako!

Podeli vest

Da biste sprečili veću štetu naučite kako da zaštitite kućne uređaje i aparate kada je oluja.

Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti da biste zaštitili svoje električne uređaje tokom oluje:

Isključite sve uređaje pre nego što se oluja približi

 Ovo uključuje televizore, računare, telefone, kućne aparate i druge uređaje koji su priključeni na struju.

Zaštita od prenapona

Ako ne možete da isključite uređaje, koristite štitnike od prenapona. Ovi uređaji usmeravaju udare groma na zemlju, štiteći vaše uređaje od oštećenja. Postavite štitnike od prenapona između električnih uređaja i utičnica.

Foto: Shutterstock

 

 

Instalirajte kompletan sistem za zaštitu od groma

Ako želite dodatnu zaštitu za ceo vaš dom, razmislite o instaliranju kompletnog sistema za zaštitu od groma. Ovaj sistem uključuje zaštitnik od prenapona koji se postavlja na ulazu u kuću, koji sprečava prenapon da uđe u unutrašnji električni sistem.

Isključite uređaje sa antenama

 Ako koristite antene za TV ili radio prijem, isključite ih tokom oluje. Ove antene mogu privući munje, koje mogu oštetiti elektronske uređaje priključene na antene.

Koristite aplikacije za upozorenje na oluju

Instalirajte aplikacije na svoje pametne telefone koje će vas upozoriti na moguće oluje i munje u vašoj oblasti. Na taj način možete preventivno da isključite ili zaštitite svoje uređaje pre nego što udari oluja.

Foto: Shutterstock

 

 

Razmislite o korišćenju vatrostalnih kutija

Ako imate važne dokumente ili vredne elektronske uređaje, razmislite o tome da ih čuvate u vatrostalnim kutijama tokom oluje. Ovo može pomoći da zaštitite svoje dragocenosti od potencijalne štete.

Proverite svoje osiguranje

Proverite svoje osiguranje da biste bili sigurni da su vaši elektronski uređaji pokriveni u slučaju oštećenja izazvanih olujom ili gromom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija