• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.08.2023

20:00

Pomoć bez lekara! Isprobajte savete za probleme i male boljke

Shutterstock

Zanimljivosti

Pomoć bez lekara! Isprobajte savete za probleme i male boljke

Podeli vest

Naučite kako da oterate tremu, zaustavite ringišpil u glavi posle žurke ili da bezbolno primite injekciju.

Izgleda čudno, ali može da pomogne! Ovo zvuči kao iz one poznate televizijske reklame, samo što ove savete dobijate džabe, a možete i da ih delite prijateljima. Sigurno ste se više puta našli u sličnim situacijama, pa zato pročitajte kako da iz njih izađete, a da se dobro osećate.

Opekotina

Domaćice dobro znaju šta znači kad prstima dotaknu vrelu ringlu ili ih zakači para iz vrelog jela. Ako se to ponovo dogodi, umesto da tražite led ili stavljate prst pod mlaz hladne vode, pokušajte što pre da opečeni prst pritisnete na dlan druge ruke. Opečeni deo će preuzeti normalnu temperaturu tela, a šanse da vam izađe plik biće manje.

Foto: Shutterstock

Grebanje u grlu rešite češanjem uha

Grebanje u grlu 

Imate osećaj kao da vas nešto grebe u grlu. Rešite muku češanjem uha. Stimulišući nerve u uhu, stvoriće se refleks u grlu, odnosno grč koji će vas osloboditi neprijatnosti. 

Gde je toalet

Morate hitno u WC, inače, puče bruka! Ovaj problem iskusila je većina ljudi, bar jednom. Ne znate ni sami kako ste ga prevazišli dok niste našli toalet. Ali zapamtite, kad god se nađete u takvoj situaciji, koncentrišite se na nešto drugo - putovanje, porodicu, školu, seks itd.

Foto: pixabay

Trema pred ispit

Trema

Veliki ste tremaroš i ne umete da se opustite. Pokušajte da pred svaki događaj primenite ovo: stavite palac u usta i duvajte. To bi trebalo da uspori otkucaje srca, a time i smanji vašu tremu.

Pijana noć

Mnogima se desilo da popiju čašicu pića više, pa kad odu u krevet ne mogu da zaustave "ringišpil" u glavi. Postoje dva trika koja prema brojnim iskustvima mogu da upale. Pokušajte, ako se u tim trenucima setite. Dok ležite u krevetu, samo jednu nogu spustite na tlo ili dlan jedne ruke položite na nešto stabilno. Kažu da pomaže.

Foto: Freepik.com

U trenutku vađenja krvi se blago nakašljite

Plašite se injekcije

I onima koji višu nisu klinci injekcije i vađenje krvi za analizu i dalje su neprijatni događaji. Da bi to što lakše "preboleli", sve što treba da uradite u trenutku kad igla prodire ispod kože jeste da se blago nakašljete. Nećete osetiti ništa. 

Ne čujete dobro

U kafiću ili diskoteci razgovarate s nekim, ali zbog bučne muzike skoro ništa ne čujete. U takvim situacijama uvek se prema sagovorniku nagnite desnim uvom, jer ono bolje upija ritam govora. Ako pak negde u daljini čujete neku super pesmu, osluškujte levim uvom jer ono, kažu, bolje hvata muzičke tonove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija