• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

05.11.2023

11:50

Evo šta znači kada se udarite u lakat! Nije svejedno da li je levi ili desni, a bitan je i dan u nedelji

freepik

Zanimljivosti

Evo šta znači kada se udarite u lakat! Nije svejedno da li je levi ili desni, a bitan je i dan u nedelji

Podeli vest

Veruje se da udarac u desni lakat donosi lepe, a u levi loše vesti.

Sigurno vam se nekada desilo da se udarite u lakat, ali da li ste znali da postoji i verovanje koje objašnjava značenje ovog (pomalo i bolnog) događaja?

Zapravo, postoji nekoliko tumačenja, koje se tiču strane, ali i dana kada se dogodio udarac.

Desna strana

Od davnina su ljudi bili ubeđeni da sve što je povezano sa desnom stranom, simbolizuje samo dobro. Ispostavlja se da čak i ako se povredite na desnoj strani tela, to ukazuje na buduće pozitivne događaje. Takvo verovanje se zasnivalo na tvrdnji da je anđeo bio pravedan. Preci su bili sigurni da modrica na desnom laktu ukazuje na to da vam se neko divi ili raspravlja o vašim prednostima i pobedama. 

Najčešća interpretacija znakova udarca desnim laktom tiče se pamćenja. Veruje se da ako čovek udari desni lakat, onda ga se seća neko veoma drag i blizak, ili osoba sa kojom je uspostavljena posebna emotivna veza. Postoji niz drugih tumačenja koja su slična jedna drugoj, ali se razlikuju u detaljima.

Foto: freepik

udarac u lakat

Udarac desnim laktom je poseban znak za mladiće i devojke. Veruje se da ako devojka udari desni lakat, onda neki usamljeni momak razmišlja o njoj. Što je udarac bolniji, sanjar vas više doživljava. U bračnom paru ovaj znak znači da vaša srodna duša misli i da se ponosi vama. Za čoveka, udarac desnim laktom je brz obračun. Možda ima neprijatelje koji mu spremaju nešto neočekivano.

Neudata žena, udarivši se u lakat, mora naglas izgovoriti svako muško ime koje joj je prvo palo na pamet, a to je ime njenog budućeg muža.

Udarac desnim laktom takođe je znak koji može predstavljati neočekivani poklon ili iznenađenje. Ako imate svrab nakon modrice, onda će se, najverovatnije, u budućnosti desiti radosni i veseli događaji. Za mladu devojku, to znači neočekivani znak pažnje od džentlmena.

Leva strana

Kada se udarite u levi lakat, verovanje kaže da vas neko mnogo grdi ili negativno govori o vama. To mogu biti zavidnici koji su iznervirani vašim uspehom ili možda šef, koji je nezadovoljan radom svog zaposlenog.

Znak se tumači i za dane u nedelji, kada je došlo do povrede lakta:

U ponedeljak sujeverje najavljuje tugu i nevolju. Znak takođe predviđa smrt rođaka. Za predstavnike slabijeg pola, obećava izdaju voljene osobe.

U utorak će povreda oterati štetu i druge negativne zavere. Udarac može uplašiti nevolje.

U sredu će povreda lakta doneti profit i dobar posao. Ženama može obećati brzi dodatak porodici. Za devojku, značenje će biti loše. Ako udari u sredu, onda će njen budući muž imati loše navike - pijanstvo, kockanje i drugo.

U četvrtak, znak predstavlja sticanje novog doma.

U petak, ovo obećava dobar događaj, možda čak i brzo venčanje.

Ukoliko se udarite laktom u subotu, kod devojaka ovo znači da je vreme da se spremite za sastanak. Za momke, znak obećava bolest rođaka.

U nedelju, ovo predviđe iznenađenje ili susret sa voljenom osobom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija