• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.01.2024

19:00

Pletenje bistri um i leči depresiju! 5 kreativnih radnji koje opuštaju nervni sistem

Shutterstock

Zanimljivosti

Pletenje bistri um i leči depresiju! 5 kreativnih radnji koje opuštaju nervni sistem

Podeli vest

Naučno je dokazano da terapija hobijem sprečava i ublažava napetost, strah i nervozu...

Terapija hobijem u svetu je priznata medicinska metoda prevencije i lečenja nervoze i depresije, ali i efikasan način da se ljudi koji su pod velikim stresom maksimalno opuste, kažu stručnjaci. Ako se osećate napeto i uplašeno, nemate koncentraciju ili se lako iznervirate, primenite ovu terapiju i umirite telo i um.

Sledećih pet hobija su savršeni za to:

Origami

Umetnost pravljenja figurica od papira zahteva koncentraciju i strpljenje. "Igranje" papirom opušta, nema žurbe, nema konkurencije i uvek možete da ga razvijete i napravite nešto novo.

Foto: Shutterstock

Igranje papirom

Pletenje

Da biste počeli sa pletenjem, ne trebaju vam specijalne veštine niti velika ulaganja. Dovoljno je da kupite igle i vunu, i da pogledate nekoliko video-uputstava. Već posle nekoliko redova zaboravićete na sve probleme!

Slikanje i bojenje

Ako imate talenta za slikanje, već ste pola posla odradili. Slikanje će vas potpuno opustiti, pogotovo kada to što naslikate ima smisla. Dobar izbor su i bojanke za odrasle, koje će vas osloboditi stresa i smiriti vam živce.

Foto: Shutterstock

Oslobađa od stresa i smiruje živce

Vez

Jednolični ali precizni pokreti prilikom vezenja oslobodiće vam misli i opustiti mozak. Kako će na kraju izgledati, ne mora da vam bude važno, bitno je to što ćete se smiriti tokom samog procesa vezenja.

Keramika

Nauka je odavno dokazala tesnu vezu između fine motorike i aktivnosti mozga. Ručni rad tako pomaže da se izborimo sa emocionalnim stresom i pronađemo mir. Ovaj hobi zahteva malo ulaganja, ali će vam se svakako isplatiti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija