• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.01.2024

11:00

Ručak na minus 64 stepena! Nestvaran prizor sa Antarktika šokirao svet (FOTO)

Shuterstock

Zanimljivosti

Ručak na minus 64 stepena! Nestvaran prizor sa Antarktika šokirao svet (FOTO)

Podeli vest

Fotograf Džef Kaps, koji živi na Antarktiku, objavio je zanimljivu fotografiju svog ručka snimljenu na -64 stepena Celzijusa.

Naime, fotografisao je potpuno zaleđene nudle i gazirani sok. Jednu devojku koja ga prati na Instagramu zanimalo je da li su se baš ovako zaledili, na šta je on odgovorio da ih ne podupire ništa osim leda, iako je trebalo malo poraditi na tome da izgledaju lepo.

Džef inače objavljuje mnoge zanimljive detalje života na Antarktiku. Nedavno je otkrio da nemaju vatromet, ali da ekstremnu hladnoću mogu da iskoriste u svoju korist kako bi napravili zadivljujuće prizore. S obzirom da je gotovo 98 odsto Antarktika prekriveno ledom, ne iznenađuje činjenica da je ovde ranije izmerena temperatura od čak -89 stepena Celzijusa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Capps (@thejeffcapps)

Podsećamo, u novembru prošle godine kompanija "Norse Atlantic Airways" saopštila je da je ušla u istoriju kao prva avio-kompanija koja je avionom "boing 787 drimlajner" sletela na Antarktik.

Kako je naveo Norveški polarni institut, ovo je bio najveći putnički avion koji je sleteo na ovo područje. Pista na koju je avion sleteo duga je tri kilometra i široka 60 metara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija