• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

10.06.2020

08:15

NEZAPAMĆEN POČETAK SEZONE U CRNOJ GORI - NIGDE ŽIVE DUŠE! Plaže zvrje prazne, zakupci čupaju kosu, umesto turista stižu OTKAZI REZERVACIJA!

Balkan

NEZAPAMĆEN POČETAK SEZONE U CRNOJ GORI - NIGDE ŽIVE DUŠE! Plaže zvrje prazne, zakupci čupaju kosu, umesto turista stižu OTKAZI REZERVACIJA!

Podeli vest

Crnogorski turizam je na velikom iskušenju, jer nema nagoveštaja da će u nastavku leta biti više gostiju. I ranije ugovoreni aranžmani se najčešće otkazuju. Turistički poslenici su pesimistični

Iako smo kalendarski na pragu leta, letnje sezone na Barskoj rivijeri nema ni na pomolu.

Zbog pandemije predsezone ove godine nije ni bilo, a sudeći po otkazivanju rezervacija, ni druga polovina juna, kao i juli neće biti mnogo bolji.

Ako se napravi presek posećenosti plaža na Crnogorskom primorju za 9. jun - u jednoj reči - prazne, iako je sunčan i lep dan.

Zakupac plaže u Čanju Milan Babović kaže da je ovo nezapamćena slika pored mora u ovom turističkom mestu.

- Turista nema. Nema nigde nikoga. Plaže su u pripremi. Plažni barovi nisu otvoreni, a ni ugovori sa Morskim dobrom nisu obnovljeni, niti potpisani - kaže Babović. On se nada da bi prveturiste mogli imati u prvoj dekadi jula.

MILOGORCI, BAŠ VAS JE KRENULO! Na Žabljaku čak ČETIRI POSETIOCA, ko zna možda će im za brojanje turista sledećeg meseca biti POTREBNE DVE RUKE!

- Granica sa Srbijom još nije otvorena što mi u Crnoj Gori i te kako osećamo. Otkazali su dolaske i Poljaci, Slovaci, Česi - navodi Babović dodajući da je njegova porodica godinama imala ugovore sa sindikatima Kolubare i MUP a Srbije, međutim , zbog aktuelne situacije, ti ljudi ove godine ne dolaze u Čanj već letuju u Grčkoj.

Foto: Tanjug

Ništa bolja situacija nije ni na drugom delu Barske rivijere prema Ulcinju. Na Velikom Pijesku plaže su takođe, prazne.

- Nema nigde nikoga. Jednostavno nema ljudi. Ni ugostiteljski objekti se ne otvaraju. Nema rezervacija. Prvu rezervaciju imamo za 8. avgust - kaže vlasnik "Deusa" Dino Radović, dodajući da zabrinjava i ne baš popularan rejting Crne Gore na zapadnom tržištu.

Mala plaža u Ulcinju u ovo doba prethodnih godina vrvila je od kupača. Međutim, ovih dana plaža je sablasno prazna.

SRAMNO! CRNOGORCI TVRDE DA NEMAJU ZARAŽENIH OD 5. MAJA, a u beogradski studentski dom KORONU DONEO MUŠKARAC IZ CRNE GORE!

Neznatan broj turista, uglavnom iz Nemačke, odmara se na Velikoj plaži u Ulcinju i na Utjehi.

Što se tiče hercegnovske rivijere, plaže su uglavnom spremne za goste, ali još prazne. Istini za volju, ni vreme ne ide na ruku kupačima. Ovih dana je bilo kiiše, danasje temperatura mora samo 20 stepeni. U Herceg Novom je zvanično registrovano oko 700 gostiju. U Institutu Igalo boravi njih 500, uglavnom korisnika fonda zdravstva Crne Gore i penzionera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzionerj

pre 3 godine

Zahvalite fasistickoj vlasti. Najurite tu stoku. Pa ko bi i dosao?

DR Gane

pre 3 godine

Nisam zloća al' mi nešto milo !! Sad nek im sezonu vade ,, prijatelji ,, iz Prištine ......

Sumadinac

pre 3 godine

To zahvalite Milu i njegovoj vladi a po najvise vasoj drskoscu prema Srbima dovidjenja CG nikada vise kod vas i u Hrvatsku.

Vesna

pre 3 godine

Širiko vam more...brčkajte se se...daleko vam lepa kuća...

Vitez Kolja

pre 3 godine

Gledam ove komentare, koji se raduju tuđoj nesreći, a verovatno se furaju kao neki veliki pobožnici. Da, pući će im sezona, kao i ostalim turističkim zemljama.Nekima je to glavna privredna grana i verovatno će biti u problemu, pogotovo poštenim ljudima koji žive od toga, a oni koji samo peru novac, turizam nije glavni izvor prihoda. Ja delim ljude samo na dobre i loše.Ne dozvolite da vam političari određuju raznim ličnim interesima i spinovima koga ćete da volite, a koga da mrzite. Lako je mrzeti.Čuvajte se loših ljudi, pogotovo kada ih prepoznate u sebi i borite se protiv njih.

NEBOJŠA

pre 3 godine

АМАН ЛЈУДИ ШТА ВАМ ЈЕ???БОЛИ НЈИХ УВО ЗА СЕЗОНУ.ОНИ И ОНАКО ЖИВЕ ОД КРИМИНАЛА,КАО И КОСОВО.ДРОГА,ПРОСТИТУЦИЈА,ОРУЖЈЕ.ТУРИЗАМ ЈЕ САМО ПАРАВАН ЗА КРИМИНАЛ.ГДЕ СТЕ ЧУЛИ ДА КЛАН ЂУКАНОВИЋА ИМА НЕКИ ТУРИСТИЧКИ ОБЈЕКАТ ???

Djoka Vatreni

pre 3 godine

...da kopali po kontejneru i krepali prokletni milogorci!

Sava

pre 3 godine

Kakva C.G , nasa SRBIJA je PRELEPA, ima mnogo mesta koja treba posetiti !!!

Bilja

pre 3 godine

Mnogo me zao,kako posejes tako ces da zanjes. I da dzabe delite ne bih vam dosla. I ne treba niko da vam dodje,pogotovo iz Srbije sta sve radite protiv Srba i Srbije. Imate bracu Albance pa neka vam pune dzepove sto se zalite.

Goran Zemun

pre 3 godine

Daće bog da tako bude i narednih 10 godina. Sve prema zasluzi i situaciji u zemlji.

Zlajo

pre 3 godine

Не брините доћи ће вам Шиптари са Косова и то много

Sneza

pre 3 godine

Ma jadni, bas mi je zao. Evo sve mi suze same idu. Dok ovaj sa vlasti nebude smaknut ne treba ni ici tamo gde nam crkve ruse a hasija tacija proglasavaju pocasnim gostom u ulcinju. Sramota

Nex

pre 3 godine

Pa zovite Tačija i njegovu ekipu i onako ste se pobratili, a mi Srbi odosmo u Grčku

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija