• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.07.2020

16:52

CRNA GORA TREĆA U REGIONU PO TESTIRANJU! Na koronu testiran svaki 60. stanovnik!

Balkan

CRNA GORA TREĆA U REGIONU PO TESTIRANJU! Na koronu testiran svaki 60. stanovnik!

Podeli vest

U Crnoj Gori u poslednjih mesec urađeno je 10.224 PCR testova na korona virus, što znači da je testiran svaki šezdeseti stanovnik Crne Gore

U poslednjih mesec dana u proseku je dnevno rađen po 341 PCR test.

Od početka epidemije, 17. marta, u Crnoj Gori urađena su 24.972 PCR testa, a najveći broj njih 11. jula, kada je urađeno 709 testova.

Udeo pozitivnih rezultata u ukupnom broj testiranja iznosi više od devet odsto.

Crna Gora je u regionu treća po testiranju, poslije Srbije i Slovenije, preneo je portal RTCG, pozivajući se agenciju Mina.

U Crnoj Gori žene čine 44 odsto obolelih od COVID-19, a muškarci 56 odsto.

Kada je u pitanju starost inficiranih korona virusom, 319 je mlađe od 30 godina, preko 470 je između 30 i 60 godina. Više od 180 slučajeva je starije od 60 godina, od čega je preko 20 slučajeva starije od 80 godina.

 

 

Trenutni udeo hospitalizovanih pacijenata pozitivnih na korona virus u ukupnom broju aktivnih slučajeva iznosi devet odsto. Procenat hospitalizovanih pacijenata niži je od onog u prvom talasu epidemije COVID 19, kada se kretao maksimalno do 16 odsto.

Od 14. juna od posledica korona virusa umrlo je 15 osoba, a trenutna stopa smrtnosti je 1,86 i, kako se navodi, najniža je u regionu.

U odnosu na broj inficiranih, najveća smrtnost je u Sloveniji, šest odsto, Severnoj Makedoniji 4,7 odsto, sledi Hrvatska sa 3,15 odsto, BiH sa 3,02 odsto i Kosovo sa 2,11 odsto.

Stopa smrtnosti u Albaniji je 2,65, Srbiji 2,17 i Crnoj Gori 1,86 odsto.

Crna Gora evidentira kao umrle od COVID-a 19 sve koji su bili pozitivni na korona virus, bez obzira na to da li su imali druge propratne bolesti.

Na kraju prvog talasa korona virusa u Crnoj Gori, tokom kojeg je umrlo devet osoba, stopa smrtnosti je iznosila 2,78 odsto.

Od početka epidemije COVID 19 u Crnoj Gori, 17. marta, zabeleženo je 1.287 slučajeva korona virusa, odnosno 2.043 obolela na million stanovnika.

U Crnoj Gori od 14. juna registrovana su 963 slučaja korona virusa, odnosno 1.529 zaraženih na million stanovnika.

 

 

Od tog datuma u Crnoj Gori dnevno se u proseku registruje 32,1 potvrđeni slučaj infekcije korona virusom.

Najviše registrovanih slučajeva obolevanja od COVID 19 u jednom danu registovano je 11. jula, kada je zabeleženo 87 novih slučajeva.

Od početka drugog talasa u Crnoj Gori oporavilo se 15 osoba.

U Crnoj Gori, u kojoj su trenutno aktivna 933 slučaja korona virusa, po opštinama je najveći broj aktivno obolelih na deset hiljada stanovnika registrovan u Gusinju, na drugom mestu je Rožaje, a na trećem Berane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MITROPOLIJA NAJAVLJUJE: Uskoro nastavak litija u Crnoj Gori!
Balkan

MITROPOLIJA NAJAVLJUJE: Uskoro nastavak litija u Crnoj Gori!

Sa žaljenjem konstatujemo da, posle dva meseca od naše inicijative, nismo udostojeni nikakvog, makar i formalnog, odgovora. Ali nismo iznenađeni takvim postupkom Vlade. Puna su im usta dijaloga, a jedino što umeju i što im odgovara je – monolog, poručio je u izjavi za Borbu Gojko Perović, rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju

14.07.2020

10:35

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija