• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Radio Jadran

25.08.2020

09:39

PUKLI KAO ZVEČKA! Granični prelazi u Crnoj Gori pusti,  do 90 odsto manji promet

Balkan

PUKLI KAO ZVEČKA! Granični prelazi u Crnoj Gori pusti, do 90 odsto manji promet

Podeli vest

Od otvaranja granica prema zemljama regiona pretprošlog petka, na tri kopnena granična prelaza ka Crnoj Gori, u Herceg Novom – Debeli breg, Sitnica i Kobila, ostvareno je oko 20 odsto prometa na ulazu i izlazu, u odnosu na uporedni period prošle godine

Suprotno očekivanom, najviše prometa bilo je na graničnom prelazu Sitnica sa BiH, naročito tokom vikenda, dok većih oscilacija u prometu nije bilo.

Proteklog vikenda na ova tri granična prelaza je registrovano preko 22 i po hiljade lica i skoro 8 hiljada vozila.

DŽABE DIGLI RAMPU, RUSI NEĆE U CRNU GORU! Ekspert objasnio zašto nema ništa od MASOVNOG DOLASKA TURISTA IZ RF!

(PAPARACO) MILO ZABRANIO "ĆIRILICU", AL' NE MOŽE MILOMIRA! Marić se brčka u Krašićima kod Tivta!

Foto: Rina

Kako je Radiju Jadran saopšteno u Odeljenju granične policije, od otvaranja granica, granični prelaz Sitnica prešlo je 33.626 putnika i 11.634 vozila, što je 40 odsto ostvarenog prometa u odnosu na prošlu godinu, tj. za 60 odsto manje nego u uporednom periodu lani. Prelaz dominanto koriste građani BiH, dok se na proveru dokumenata i testova, u zavisnosti od broja vozila, putnika i doba dana, čeka između deset minuta do sat i više.

Na graničnom prelazu Debeli brijeg od 15. avgusta registrovano je 33.090 lica i 12.633 vozila, čime je ostvareno 20 odsto prometa u odnosu na isti period lani, odnosno 80 odsto manje.

Najmanje je korišćen granični prelaz Kobila, preko kojeg je u Crnu Goru ušlo/izašlo 1.465 lica i 671 vozilo. To je za 90 odsto manji promet u odnosu na isti period lani.

Kako navode u ovom odeljenju, putnici uglavnom imaju ispravne testove na kovid 19, pa je sa graničnih prelaza vraćen neznanto mali broj osoba, kojima nije dozvoljen ulaz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija