• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

03.11.2020

20:24

CARINICIMA JE BILA SUMNJIVA POŠILJKA VOĆA I POVRĆA, a onda su otkrili čak dve tone droge

Balkan

CARINICIMA JE BILA SUMNJIVA POŠILJKA VOĆA I POVRĆA, a onda su otkrili čak dve tone droge

Podeli vest

U zajedničkoj akciji policije i Uprave carina, u Podgorici je danas zaplenjeno više dve tone marihuane, a uhapšen je državljanin Albanije

Policija je saopštila da je zajednička akcija usmerena ka presecanju međunarodne rute krijumčarenja narkotika iz pravca Albanije preko teritorije Crne Gore ka zemljama Zapadne Evrope.

"Na granični prelaz Božaj je danas, pristiglo teretno motorno vozilo kojim je upravljao E.C. (40), državljanin Albanije. Carinskom organu je prijavljena tranzitna pošljika voća i povrća koja je bila namenjena zemljama Zapadne Evrope. Detaljnim pregledom robe, koji su izvršili službenici za suzbijanje krijmučarenja, otkriveno je devet paleta na kojima se nalazila opojna droga marihuana ukupne težine od oko dve tone", piše u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

O događaju je, kako navode, obavešten viši državni tužilac u Podgorici, koji je naložio da se E.C. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, prenosi RTCG.

"Operativni podaci ukazuju na to da je organizovana kriminalna grupa aktivna na području Albanije, izvršila pokušaj krijumčarenja oko tone tone marihuane ka Zapadnoj Evropi. U toku je dalje sprovođenje međunarodne istrage sa policijom Albanije i policijama zemalja Evropske unije", zaključuje se.

Takođe, u tunelu Sozina policija je danas zaustavila vozilo i pronašla 107 kilograma marihuane, a vozač je uhapšen.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija