• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

04.02.2021

13:06

DODIK saslušan u Tužilaštvu BiH zbog afere "IKONA"!

Balkan

DODIK saslušan u Tužilaštvu BiH zbog afere "IKONA"!

Podeli vest

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH odazvao se pozivu Tužilaštva BiH, gde je saslušan o navodnoj aferi "ikona", koju je polovinom decembra prošle godine poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu

Dodik je ranije rekao da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH, koje je najavilo saslušanje i preostala druga dva člana Predsedništva Željka Komšića i Šefika Džaferovića.

Predmet u Tužilaštvu BiH je formiran na osnovu informacije ministarke spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisere Turković da je taj resor dobio notu Ambasade Ukraine u kojoj se tvrdi da je ikona poklonjena Lavrovu ukradena u Ukrajini i da pripada njihovoj kulturnoj baštini.

Dodik je ranije rekao da ako Ukraina ponudi bilo kakve dokaze da je ikona njihova, spreman je da se izvini i ikonu vrati.  Dodik je rekao i da je ikona privatno vlasništvo i da će je, pošto je vraćena iz Moskve, vratiti vlasniku.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dusko

pre 3 godine

Treba i ona dva druga presedavajuca da se saslusaju, posto je trac ikona od njih krenuo. Dodika bi bosnjaci voleli da vide u zatvoru, ali sve njihove hvataju po federaciji.Ziveo nama Dodik sto godina, jedini srbin sto se lavovski bori za R.Srpsku i svoj narod.

bosanac2

pre 3 godine

Puno seres dva clana predsjednistva nisu bili u likavici kada je dodik urucio Ikonu i prema tone ne kenjaj dzaba.DUSKO

bosanac2

pre 3 godine

Gdje su ti muda da se ne odazoves a na sva usta si lajao da ti je sve najmesteno i da ti nista nemas stim seronja jedan

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija