• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.02.2021

20:02

U ZAGREBU SVAKOGA DANA SVE VIŠE LUDAKA! Hrvati sad od Srbije traže i ratnu odštetu!

Balkan

U ZAGREBU SVAKOGA DANA SVE VIŠE LUDAKA! Hrvati sad od Srbije traže i ratnu odštetu!

Podeli vest

Deo opozicije u hrvatskom Saboru na čelu sa Željkom Sačićem iz "Kluba hrvatskih suverenista" zatražio je od vladajućeg HDZ i premijera Andreja Plenkovića da od Srbije zahteva i naplati ratnu odštetu!

Tokom rasprave u Saboru o izveštaju o sprovođenju plana protivminskog delovanja za 2019. godinu, poslanici tri opoziciona poslanička kluba zatražili su od vladajuće većine da posao razminiranja mina naplate Beogradu jer je, kako su rekli, "Srbija posejala seme zla"!?!
- Ono što je Srbija usejala to mora i da plati. Pozivam državu da iskoristi dobre odnose sa Aleksandrom Vučićem i reši to pitanje - rekao je Miro Bulj, nezavisni poslanik.

Sa druge strane, poslanici vladajućeg HDZ-a ovakve zahteve opozicije ocenili su kao obično politikantstvo.
Miodrag Linta iz Saveza Srba iz regiona kaže da ovaj zahtev nije nikakva novost.

- Ovo je još jedan dokaz da Hrvatska vodi neprijateljsku politiku prema Srbiji - zaključuje Linta.

I Kurti traži pare od Srba


Pobednik vanrednih parlamentarnih izbora na KiM Aljbin Kurti često ponavlja da Srbija duguje velike pare "Kosovu" za ratnu odštetu i sukcesiju.
- Izvinjenje, priznanje i odšteta od Srbije su neophodni - rekao je Kurti u prvom intervjuu posle izbora.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbija u EU do 2025

pre 3 godine

Hag je sudio za zločine i genocid a sada treba sami da rešimo ili da se tužimo za ratnu štetu jer konfiskacija srpske imovine u RH nije dovoljna za naplatu štete...

Geno

pre 3 godine

Mogu ovi idioti sada u Lepoj da kukaju i kmeče i traže odštetu jer se odšteta ne naplaćuje posle rata pa niko u istoriji je nije platio počevši od Nemaca nego se ona naplaćuje na kraju rata još na ratištu onako kako je to Tito naplatio na Blajburgu ili kako je trebao Tuđman da naplati 95g sa onima ostavljenima u kolonama a pošto nije zato i imamo ovoliko mržnje da jeste sada bi svi živeli u miru i zbog ustaša i zbog četnika....e to nam je škola za u buduće.

Net

pre 3 godine

Strazbur odbio tužbe Srba prognanih iz Hrvatske 1995. godine! Od 1996 g. u Hrvatskoj od mina stradalo 595 osoba, od toga 203 smrtno. SKANDAL! Hrvati otimaju imovinu 180 srpskih firmi vrednu 3 milijarde evra! SRPSKE ZGRADE IDU NA DOBOŠ: Na tenderu u HR nekretnine vredne milijarde evra. NISMO SLJEDNICI NDH Odbačena tužba Srba protiv Hrvatske! Tražili su 3,5 milijardi dolara za oduzetu imovinu.

Pera Detlic

pre 3 godine

Hrvatima korona napada mozak a za tu bolest jos nema leka.

laky

pre 3 godine

Неко некад рече да глупост нема меру,предлажем да се уведе и то онога ко је ово предложио.

maks

pre 3 godine

Platit če srpčad SVE do zadnje cigle ITEKAKO. Platila je (i još uvijek plača) i jedna velika i močna Njemačka, platit če i srbija. Koja je JEDINA zemlja na kugli zemaljskoj sa DVIJE optužnice za GENOCID. I sa preko 3500 godina robije za ratne zločine..A od mina koje ste posijali poginulo je na desetke ljudi...ITEKAKO čete platiti. I MOLITI da vam se omoguči plačanje,...na rate....Samo čekaj i gledaj :)))

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija