• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.03.2021

22:14

GRAD SE "VIJORI" UOČI IZBORA! Nikšić okićen srpskim i crnogorskim zastavama! /VIDEO/

Balkan

GRAD SE "VIJORI" UOČI IZBORA! Nikšić okićen srpskim i crnogorskim zastavama! /VIDEO/

Podeli vest

Uoči sutrašnjih lokalnih izbora u Nikšcihu, građani tog grada izašli su večeras na ulice i u svojim vozilima uz zvuke sirene, paljenje baklji i isticanje zastava pružili podršku strankama koje se bore za vlast u drugom najvećem gradu u Crnoj Gori

Iz automobila koji su kružili centralnim gradskim ulicama viorile su se zastave Crne Gore, a bilo je vozila iz kojih su pristalice aktuelne vlasti u toj zemlji mahali i zastavama Srbije.

Osim crnogorske i srpske državne zastave nisu isticani stranački simboli s obzirom na to da je predizborna tišina.

Inače, prethodnih dana, kako su izveštavali mediji, Nikšićani su izlazil na ulice u svojim vozilima i uz sirene, mahali zastavama Srbije.

Na lokalnim izborima u Nikšiću učestvuje šest izbornih lista, a na glasačkom listiću su koalicija "Evropski tim za Nikšić", koju predvodi DPS, lista "Za budućnost Nikšića", čiji je stožer Demokratski front Andrije Mandića, zatim lista Demokrata pod nazivom "Mir je naša nacija", kao i lista "Crno na bijelo" građanskog pokreta URA Dritana Abazovića.

U izbornoj trci su i pokret pod nazivom "Ne damo Nikšić" i Narodni pokret biznismena Miodraga Dake Davidovića.



Izborna kampanja protekla je u atmosferi tenzije i napetosti, a obeležili su je i incidenti za koje opozicija u Nikšiću optužuje DPS, koja je na vlasti u tom gradu.

Vlast u Nikšiću optužena je da stoji iza napada na aktivistu koalicije "Za budućnost Nikšića", kao i za napad na imanje aktiviste Demokrata u Župi Nikšićkoj, ali za paljenje školjke automobila jednog opozicinog aktiviste.

Na 138 biračkih mesta, sutra će pravo glasa iskoristiti oko 58.833 birača koji će odlučivati o izboru 41 poslanika lokalnog parlamenta.

Glasačka mesta u Nikšiću biće otvorena sutra u 7 sati, a birališta se zatvaraju u 20 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić uručio ugovore o dodeli 200 miliona dinara bespovratnih sredstava predstavnicima 14 gradova i opština!
Društvo

Vesić uručio ugovore o dodeli 200 miliona dinara bespovratnih sredstava predstavnicima 14 gradova i opština!

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Goran Vеsić uručio jе predstavnicima 14 lokalnih samouprava ugovorе o dodеli bеspovratnih srеdstava za rеalizaciju projеkata u okviru Programa podrške primeni naprednih tehnoloških rešenja u oblasti drumskog transporta i saobraćaja u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije za 2024. godinu, u ukupnoj vrednosti od 200 miliona dinara.

29.05.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54