• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

29.03.2021

15:43

VIŠE MRZI SRBIJU NEGO ŠTO VOLI DA ŽIVI! Izetbegoviću, obrukao si sve što su Bošnjaci vakcinisani kod Vučića!

Balkan

VIŠE MRZI SRBIJU NEGO ŠTO VOLI DA ŽIVI! Izetbegoviću, obrukao si sve što su Bošnjaci vakcinisani kod Vučića!

Podeli vest

Bivpi reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić oštro je kritikovao predsednika SDA Bakira Izetbegovića, zbog vakcinanacije građana BiH U Srbiji uz poruku da je poniženje sa vakcinama "prevršilo svaku meru"

- Ne mogu da verujem da je tebi svejedno što naš narod ide kod Vučića po vakcine u Srbiju pored tvojih vrlih ministara i ministarke, koja ovih dana hoda po Khalidžu u crnoj arapskoj abaji od Rijada do Omana - napisao je Cerić na svom fejsbuk profilu, koji je aktuelnu situaciju nazvao "sramotom veka".

Obraćajući se Izebegoviću, Cerić kaže da mu nije jasno kako je moguće da Bosnjaci u vlasti nisu bili u stanju, nisu bili sposobni da nabave dva-tri miliona vakcina za Bošnjake.

Foto: printscreen

Mustafa Cerić

Uverava da je bilo samo telefonirati prijateljima širom sveta, a posebno arapskim zemljama, koji, kako kaže, imaju viška vakcina i koji bi ih rado dali Bošnjacima samo da "ne idu u Srbiju da kupuju zdravlje po cenu svoje časti i svog ponosa".

Cerić Izetbegovića pita kako iko bosanskoj vlasi može mirno da spava dok gleda redove bosanskih građana kako hrle u Srbiju, za koju tvrdi da im je toliko, kako navodi, "zla nanela na telu i duši, koja negira genocid, koja nema empatiju za njihov bol i patnju, ali, eto, ima sažaljenje za njihov strah od korone da ih vakciniše".

Cerić ide i korak dalje i pita Izetbegovića da li je iko iz Bosne od bosanskih lekara proverio sadržaj i kvalitet tih vakcina, koje Bošnjaci primaju u Srbiji.

Foto: printscreen Tvitter

Građani BiH na vakcinaciji u Srbiji

Poručio je i da bi on vakcine izbio iz kamena, ali da ne bi dopustio, kako kaže, "ovu sramotu veka za naš narod i državu".

Trebalo se kaže više osloniti na turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, kojem je, kaže, Alija u amanet ostavio da brine o Bošnjacima i Bosni.

- Zar nije ovo pravi istorijski, vekovni trenutak, za padišaha Erdogana da se pobrine za Bošnjake/Bosance jer samo su oni ovde u pitanju. Naše komšije Hrvati imaju Hrvatsku, a naše komšije Srbi imaju Srbiju - napisao je, između ostalog, Cerić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Borka

pre 3 godine

Izlapeli starce, napusti odmah tu funkciju koju obavljas. Kako te nije sramota . U jednu ruku mi je i drago da je ovako izleteo, jer , kako on kaze da se samo trebalo obratiti arapskim zemljama ili Turskoj i vakcine bi stigle. Glupane jedan, oni znaju kakvaje situacija to nije tajna, ali, nisu pomogli. Shvatas li sad da su vas vasi ameri pa nadalje svi ostavili da crkavate. Pamet u glavu.

Milan63

pre 3 godine

Po Cerićevoj izjavi, a o Izetbegoviću da se i ne govori, vidi se ko proizvodi mržnju u BiH i ko ne omogućava pomirenje i prosperitet te države. Srećom, postoje i normalni ljudi koji to žele za razliku od svojih šovinističkih vođa.

Mamlaz

pre 3 godine

E pa padišaga,aga i begova nema više.Svi zavise od Kine i Putina.

boki

pre 3 godine

Dokle ce Srbija i srbi svima biti majka i pruzati humanost ko to danas posuhe i ceni.Kako srbi zive u okruzenju ni hleba im nebi pruzili a mi sve mazimo u Srbiji i svi imaju veca prava od samih Srba.

Zoran

pre 3 godine

Тужно је да неко хоће, жели, има добру вољу да помогне свима у региону, и да га неко пљује због тога. Србија је само желела да помогне свима, колико је то у њеној могућности. Ако неко мисли да је то лоше, стварно је то без коментара.

Milan

pre 3 godine

Sada će Srbiju opet da optuže za genocid, kao za Srebrenicu, pošto Bošnjake vakcinišemo vakcinama koje se prave od svinjskog albumina.

Zoran

pre 3 godine

Господине Ценићу, овом приликом да вам моја маленкост одговори. Вакцине које примају грађани Србије, исте вакцине сви грађани из региона примају у Србији. Ако смо ја и моја породица вакцинисани тим вакцинама, мислим да не треба да бринете, колико мислимо добро себи, толико мислимо и нашим пријатељима

denko

pre 3 godine

turci vrlo dobro znaju da niste njihovi jer u federaciji ima samo 2 posto turaka ostalo su poturice i zbog te vase politike ostacete u toj rupi sarajevskoj za vajkad.

Asmir N Pazar

pre 3 godine

E moj Ceriću, ti i tebi slični i dalje predstavljaju izvor mržnje i razdora između Srba i Bošnjaka, i ako je to jedan te isti narod u 95% slučajeva. Da je bilo pametnijih predstavnika Bošnjaka živeli bi zajedno i bez problema. Jednostavno Cerić ne želi da prizna da ima puno Bošnjaka koji su zadovoljni svojim suživotom sa Srbima.

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Gospodin Cerić je napravio "grešku u koracima" samo oko dva kamena spoticanja: Niti su oni narod - niti imaju državu. Kamen mudrosti je odavno imenovanog promašio...

pravnik

pre 3 godine

Pa, Ceriću, negiraće građani Srbije genocid u Srebrnici sve dok vi budete veličali Nasera Orića i ostale zločince kao vaše najveće heroje, a Aliju Izetbegovića dižete u nebesa iako je on lično prodao Srebrnicu znajući da se neće predati oni koji su činili zločine nad srbima oko Srebrnice, već će izginuti pokušavajući da probiju obruč. Ljagu na srpsku čast su bacili oni koji su likvidirali zarobljenike u naletu besa jer su i sami izgubili bližnje u selima u okruženju upravo od tih nazovi vojnika, a zločin se ne može opravdati zločinom, pa ja prvi podržavam da se svi srbi koji su počinili zločine adekvatno kazne. Iako ne podržavam takvo ponašanje, ne mogu da utičem na svoje sunarodnike koji odbijaju da im se nameće genocid u Srebrnici počinjen samo nad bošnjacima kao kolektivna krivica celog naroda i države, a da se Republika Srpska proglašava genocidnom tvorevinom. SVI su u građanskom ratu u BiH činili zločine, samo se neko svojim zločinima ponose i nazivaju ih oslobodilačkom borbom, a neko se svojih zločina i zločinaca stidi - i jednih i drugih ima na svim stranama, ali je na bošnjačkoj strani mnogo takvih u političkom vrhu - dok je tako, pomirenja neće biti, ali znamo mi da i ne želite da bude pomirenja, jer da želite MIR, rata ne bi ni bilo! Želeli ste celu BiH samo za sebe, pa posle svega što se dogodilo i dalje ne odustajete od te ideje!

Dule

pre 3 godine

Meni je odista žao ovako teško obolelih ljudi. Da li je ovo učenje koje propagira njegova vera. Mržnja nikome dobro nije donela. Posle se na zapadu pitaju šta se to dešava i ko je kriv za sve nesreće na Balkanu okrivljujući za sve Stbe i Srbiju. Šta misli običan narod kada ga njegov verski poglavar ovako uči.

bosanac2

pre 3 godine

Gospodine Cericu svaka vam je na mjestu njega nije sramota niceg na ovom svjijetu to je jos jedna u nizu izdajnika Bosne i njenih naroda .

Fedja

pre 3 godine

Sve ovo pokazuje kakva je politika muslimanskog vodjstva bila devedesetih godina i da se nije promenila ni danas, na zalost. Sramota za nekog kome bi duhovnost trebala biti na prvom mestu.

Mapko

pre 3 godine

Ceric je ratni zlocinac koji je trebao zavrsiti iza resetaka odavno vec, jel je umesan kao i Alija i Bakir Izetbegovic u razne zlocine nad srpskim civilima. Inace kada vidim Ceric i Izetbegovic, onda iskreno sam ponosan sto su se Srbi otarasili izdajnika u svojim redovima kroz vekovima, a ti izdajnici su postali ili Hrvati ili Bosnjaci.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!
Društvo

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!

MUP prosledilo je upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

02.06.2024

13:29

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija